21 Aralık 2013

Geliyormuş Yeni Yıl

Yeni yıl geliyormuş. 'muş'lu başladım çünkü benim için pek bir anlamı yok ki. Diğer günlerden farkı ne? Size bir yıl daha yaşlanıyorsunuz diye mi kutluyorsunuz ya da 300 TL araba vergisi yok şu kadar lira şu vergisi verip de yıla başlar başlamaz en az 500TL ile borçlu gireceksiniz demeyeceğim ki soğumayın.(Sanki dememiş olmuşum gibi konuştum). Hoş istemeyen yine de bildiğine devam eder ama hala farkı anlamıyorum ben diğer günlerden farkı ne? Kimilerine yurttan, evden kaçıp sevgiliyle içme bahanesi... Kimilerininse ailesiyle evde tombala oynama gecesi. 
Küçük kız kardeşlerim için elbette evde tombala oynayanlar kervanına katılacağım. Onlarla çeşitli pasta, börek, kekler yapacağım. Dün mesela şu yanıp sönen yılbaşı ağaçlarını süsleyen lambalardan aldım. Sadece en küçük kız kardeşim her aklına estiğinde parti yapalım dediği için, o ortama o ambiyansa biraz da olsun uyum sağlamak için. Aslında diğer günlerden farklı gören ve yaşayanlardan çok da eksik kalmasınlar diye. Ya da o günün bahanesiyle ev işi, ödev vs gibi şeylerle uğraşmadan hepimiz hoş bir vakit geçirelim diye...
Bu sıralar ben diye bir başlık yazmak istedim bu yayınıma ama bu sıralar ben bende değilim bunu farkettim, başlığında mantık melekelerimle kararlılıkla yarıştığına kanaat ettim. 
Yılbaşı ağacı süslemek isterdim ama sadece yılbaşı günü için değil o şirinlik evimin bir kenarında dursun, üstünde ışıkları yansın sönsün vs. Pederden kesin ret gelince cesaret kafi gelmedi icraata. Hristiyanlara mı özeniyormuşuzla başlayan klasik cümleler dizilmeye başladı benim ısrarcı tavırlarım karşısına. Halbuki ne onlara özendiğim var ne de başka bir şey. Kendisi de bildiği halde bunun nedenini, bana bu cümlelerle kısıtlama getirmesi gereksizdi sanki.
Benden çok iyi bir eleştirmen olur aslında. Her şeyi bilmek gerek gibi olsa da eleştirmenlikte nedense ben her şeyi bilmeden de en azından her konuda şahsi fikrimi karşıdakini incitmeden söyleyen birisi olarak ömür sürüyorum, devam da edeceğim.
Velhasılı bu yayının bir yazılış amacı yoktu. O kadar çok yeni yıl çekilişi, reklamı, indirimi, yayınları var ki bloglarınız da. Ben de eksik kalmayayım dedim.
Beyaz saflığı, temizliği ifade etmez mi? Keşke bir daha kar yağsa. Ne alaka kurarak yazdım acaba bu isteğimi yayınımın alakasız bir köşesine, bilinmez. Akıl dipsiz kuyudur. Beynimizin %10'unu kullanabilen 'DAHİ' saylıyor.
Son olarak ben 2014'ten sadece ne isterim biliyor musunuz? Annemi bir kerecik de olsa rüyamda görebilmek...

NOT: Son cümle kötü olan her türlü eleştiriye kapalıdır...


6 yorum:

  1. Canım benim, inşallah her yeni başlayan gün sana ve ailene mutluluk getirsin, yılbaşı bahane eğlenmek şahane :D biz de evde Pijama Terlik Televizyon yapacağız :D

    YanıtlaSil
  2. Yeni yılda umarım bütün güzellikler senin olur canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmam... Ben en büyük umudumu da güzelliğimi de kaybettim ki... Ama yine de tabiki Teşekkürler.

      Sil
  3. Yeni yıl güzeldir.. Yeni yıl candır, yenilenmektir böyle bakmak lazım.
    O ana nasıl girersen o sene öyle geçer derler ya, bir astrolog arkadaşım bunun çok doğru olduğunu kendi yöntemleriyle anlatmıştı. O yüzden ışıklar, parıltılar, güzel anların olsun. Çok güzel bir akşam olsun, hep pozitif düşün, çok sevgiler.
    http://konusurkenyazmalar.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.