23 Eylül 2014

10) Grinin Elli Tonu - E.L James // Kitap Yorumu


Orijinal Adı: Fifty Shades of Grey
Türkçe Adı: Grinin Elli Tonu
Seri: Fifty Shades #1
Yazar: E.L James
Çevirmen: Sevinç S. Tezcan
Sayfa Sayısı: 576
Basım Yılı: Eylül 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Erotik,Yetişkin


Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...Grey'in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.


Kitabı bir çok kişiden sonra okudum. Sizlere de daha geç yorumluyorum. Bundan sonra her gün bir yorum yayınlamaya çalışacağım ama bakalım nasip.
Edebiyat öğrencisi olan başrol karakterimiz Ana Steele. Edebiyat öğrencisi olan uysal ve sakin yapılı kızımız hem ev arkadaşı hem en yakın arkadaşı olan Kate hastalanınca onun için çok önemli olan bir görevi yerine getirmek zorunda kalır.Kate, okul dergisinin editörüdür ve aylardır okullarından mezun olan genç girişimci Christian Grey ile röportaj yapmayı beklemiştir. Ama röportaj günü kendisi hastalanınca Grey hakkında hiç bir bilgisi olmayan Anastasia röportaja gitmek zorunda kalır.Bu kitabı okumaya başlamadan önce BDSM BDSM, rızaya bağlı olarak fiziksel baskı ve kuvvetli duyusal uyarımın uygulandığı ve fantezi güç rolü oynamanın yapıldığı cinsel tercih ve kişisel ilişki türüdür ) bir kitap olduğunu düşünürken, okudukça böyle bir şey tanık olmam nerdeyse kitabın sonlarını buldu.Grey, Ana'dan etkilenmiştir ama kendisi o kadar farklı dünyanın bir insanıdır ki daha önce hiç erkek arkadaşı olmayan Ana, Grey ile bodoslama bir dalış yapacaktır ikili ilişki denen olguya.Sayfalarca süren bir BDSM anlaşmasını gizli kalması ön koşulu ile Ana'ya sunan Grey kitabın sonuna kadar bu anlaşmayı imzalattıramadı :) Lakin imza sadece bir formaliteden ibaret kaldı. Nasıl yani mi? Spoi veremem üzgünüm.Grey ne kadar güçlü,kararlı ve cinsel birliktelik konusunda alışılagelmişliğin dışında ise Ana o kadar mahcup, mazlum hatta ezik, daha önce bir erkekle birlikte olmamış tam bir acemi. En heyecanlı yerinde kesilen dizilerin haftaya ki bölümü gibi bitiyor bu kitap.
Serinin devamını henüz okumadım. Ama merak içerisindeyim :)







1 yorum:

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.