12 Aralık 2013

Dün \ Kar \ Hastane \ Bebekler \ Öküzler \ Duygusuzlar \ Kahramanmaraş

Tüm yurdun çeşitli bölgelerine yağan kar Kahraman şehriminde tüm kirini örttü. Saf bir masumluğa bulanan tüm şehirde bizim gibi hoca notu bekleyen öğrenciler hastane yolunu tuttu. Doğum salonunda çalışıyordum bu hafta ve bir sürü bebiş gördüm. Ay Allah'ım nasıl mübarek şey onlar. Ama derslerde anlatılandan da betermiş. Ne zor bir şey o normal doğum. Doğumun birine hocamız denk geldi. Plesenta'yı kim çekebilir dedi. Tabi sabah beri kadınların bağırmalarından korkan tüm arkadaşlar sanki hoca '0 vermiş gibi' bakıyor hocaya. Ben de arkadan hani bir topluluk olurda açılın ben doktorum derler ya. Hah o edayla ben yaparım dedim ve yanaştım. Ama oradan işgüzar arkadaşımın birisi benden önce atmasın mı elini. Nasıl sinir oldum geri geri çekiliyordum birden zıpladım. Çünkü garibim hızlı çekti her yer kan oldu. Benim botuma geldi bir iki damla ama arkadaşın forma mahvoldu. Tabi iyi ki de o yapmış diye içimden dualar ettim. Ama ben yapsam da öyle yapmazdım biliyorum da olsun yine de. 10 saniyelik bir insana enjeksiyon yapması ne kadar tuhaf geldi en başta biliyor musunuz :) Vücudumun sağ arka tarafı, böbreğim arkası gün boyu sızladı, ağrıdı, battı. En son arkadaşımın ısrarına dayanamayıp acile indik. Taş olabilir demesin mi? İstediği tetkikleri yapmak için giriş aldım ve röntgene gittim. Kadın (sekreter) giriş yapmamış... Hoop bir daha geldik yanına.. Önünde bir sürü sıra var kadının. Dedim ki işlememişsin beni bekliyorlar. Tamam dedi. Ama ben hala bekliyorum sıradakileri hallediyor bayan. Bakın hakka girip sıra istemiyorum aksine sıram geldiğinde yanlış yaptığı şeyi düzeltsin istiyorum üstelik formam da var üstümde. Hanımefendi yapmadı, üstüne üstlük sen de bizdensin anlayışlı olmalısın diye mavralarda sıktı. Neyse efendim, sivil halde hastanenin bir doktoru geldi. Bu bana uyarı yapan bayan hastanede bile olmayan hastaya fiş kesti, reçetesini de onayladı. Üstelik sıradakilerin ve de benim hakkıma girerek. Sustum. İlk defa gözümün önündeki bir olaya sustum çünkü çok sinirliydim konuşsam ortalığı delirtirdim. Ben röntgeni halletim ama öteki tahlil sonucunu almaya gidiyorum isminiz yok deyip duruyorlar... Tam bu mesai bitimine geldiğinden bizim bayan gitmiş yerine onun kadar öküz bir adam gelmiş. Ona da dayanamadım artık en son dedim ki... Allah bizi bizim elimize düşürmesin. O insan kılıklıya da söyle işin kolayına kaçıp da benim gibi işletmesin milleti. Sonra labaratuvardaki tanıdığım abiden öğrendim ki bizim öküz kadın beni özellikle işletmiş. Niye biliyor musunuz? Bana hangi servistesin, nöbete mi geldin gibisinden vıttırı vızzık sorular soruyordu ve ben ağzımı bile açmadım o kadar sıradaki insanların önünde rezil olmuşmuş. İyi mi oldu ahmak insan. Ben arkandan sana hatim indirince. 

İşte böyle tezat bir dün yaşadım ben. Hem çok mutlu oldum bebeklerle hem de çok üzüldüm o her bebeğin büyüyünce birer öküz adam ve öküz kadın adayı olduğunu düşününce. Son olarak da... Doğumhanedeki ebeler var ya... Allah ellerine kimseyi düşürmesin. Tövbe haşa sanki bebeği kendiler yaratıyor da kadınlar sadece bir objeymiş gibi davranıyorlar. Neden mi böyle söylüyorum. Kararsız bir anne adayı sezeryandan korkuyor. Bizim görevimiz iyiyi kötüyü anlatmak ve anksiyeteyi gidermekken bizim ebeler. Aynen şöyle davrandı 'Kalk bayan, bebeğime bir şey olursa ben sorumluyum diye imza at biz de doğurtturalım sana.' Tabi bu arada anne ağlıyor hala. O görevi yaparken bile hala böyle duyguları çekilmiş insanlar görmek beni üzdü fazlasıyla. Bu yüzden ben hemşire olamam. Çünkü meslektaşlarımla anlaşamam. Çünkü ben insanlara değer vermeden işini yapan ebe, hemşire, doktor her neyse her türlü sağlık çalışanını uyarmadan ve üst mercilere şikayet etmeden duramam !


11 yorum:

  1. İşte insanların çile çekmesini engellemek için aslında hemşire olmalısın desem etkisi olur mu bilmiyorum ama ben de hastaneye gidip daha beter hasta olanlardanım.Allah kimseye dert verip derman aratmasın. Zor meslek her konuda sabır gerektiriyor. Ne diyeyim, o insanlara da Allah biraz akıl fikir biraz da merhamet versin. Zor bir günmüş gerçekten de, geçmiş olsun bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gözünüzü yorup da yazımı okuduğunuz için.

      Sil
  2. Öyle düşünme sakın yoksa o okul bitmez. Bende haksızlıklara hiç gelemem yapmıcam mesleğimi dedim hatta gittm başka bölüm kazandım yine de 3 yıllık emeğime acıyıp vazgectim. 1 sene bıraktığım için 5. seneme uzattım okulu... Köprüyü geçene kdr ayıya dayı de gitsin.. Bazı şeyleri görmezden gelmezsen olan sana olur çok üzülürsün sinirlere kalırsın. Her çalışcağın ortam böyle değil. Genelde devlet hastaneleri bu şekilde. Belki özelde rahat rahat çalışma ortamın olur. Bak ne güzel cesaretlisin belli ki işinide çok seveceksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okulu bırakmam bırakmam da yüksEK LİSANSLA ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLABİLİRİM.

      Sil
  3. canım bence hiç öyle düşünme sen gerçekten hemşire oldunmu böyle düşünürken harika bir hemşire olursun sen hastalara iyi davrandıkça hastalar hep seni tercih eder diğer hemşirelerde ancak yaptıklarının yanlış olduğunu ve hata yaptıklarını ancak o zaman anlar ve kendilerini bir nepze olsun düzeltirler nerden biliyorum benim aile hekimimin bir hemşiresi vardı o kadar iyiydi ki herkez genelde o aile hekimini tercih ederdi oda doktor iyi olduğu için değil sırf hemşireden dolayı ve zamanla gördümki diğer hemşirelerde ilk önce kıskançlık ardından onun gibi olmaya çalışmalar başladı yani sen doğru yolda yani harika bir hemşire olma yolunda ilerliyorsun bu yolda sonuna kadar devam et canım yolunda sonsuz başarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı fikirdeyim. Şimdiden birçok mezun arkadaşımız özellikle de özel hastanelerde sindirilmiş durumda. Ama kimse beni sindiremeyecek. Dünya'yı sen mi kurtaracaksın diyenler de olacak ama yılmayacağım.

      Sil
  4. çok geçmiş olsun sinir bir gün olmuş.Bende hastanede insan halinden anlamayan robot hemşirelerden nefret
    ediyorum.eksik insan onlar canım sen öyle olmazsın meydanı böyle robot duygusuzlara mı bırakacaksın:)))

    YanıtlaSil
  5. Canım sinir bir gün yaşamışsın geçmiş olsun.BU arada tahliller nasıl çıktı. inşallah bir sorun yoktur.
    Hastanedeki robot hemşireler gelince sen onlara bakma herkes öyle değil.Hatta sen hemşire ol ki insanlar bu robotlarda kurtulsun.

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Allah'a şükür iyi sonuçlarım :) Alt üriner sistem enfeksiyonu

      Sil
  6. zaten hemşire ve ebelerin tafraları insanları çileden çıkarıyor. herkes haddini bilmeli, hepimiz küçük birer insanız....

    YanıtlaSil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.