2 Aralık 2013

ASLINDA GİDEN ERKEK YOKTUR - SEDA DİKER // KİTAP YORUMU

Kitap Adı: Aslında Giden Erkek Yoktur
Yazar Adı: Seda Diker
Türü: Araştırma-İnceleme
Yayın evi: Destek Yayınevi
Sayfa Sayısı:  230
Basım Yılı: 2011-Aralık

ARKA KAPAK YAZISI
Gerçek ve unutulmuş dişilik bilgilerini öğrenmeye çalışan kadınların değişim öyküleri...
"Kaybetme korkusu, bize ilişkilerimizde hata yaptırır. Erkeği olduğu gibi kabul etmemizi engeller. Kalbimizi ona tam olarak açamayız. Ne kendimizi ne de erkeği gerçek anlamda sevmeyi bilmiyor oluruz. Herhangi bir erkek hayatımıza girdiğinde, hemen duygusal boşluklarımızı doyurması için beklentiler oluştururuz. Ve bunları bize vermediği zaman, ya ona tutunur ya da terk eder uzaklaşırız. Onu görmediğimiz, haber almadığımız zaman acı çeker, şüphe duyarız. Güvenemeyiz."
Gerçek dişi etrafındaki erkeklerde mıknatıs etkisi yaratır! O'nun hayatından hiçbir erkek gidemez. Gitse bile bir süre sonra geri gelir. Ancak burada önemli olan, kimin geldiği değil, kiminle gerçek ve kalpten bağ kurulabildiğidir.
Hayatımızdan giden hiç kimsenin olmadığını, istediğimiz ve korkmadığımız her an onları kolaylıkla geri getirebileceğimizi, derinlere gömdüğümüz bu yeteneğimizin kadim bilgilerini yeniden hatırlayabiliriz. Hatta istersek, bize olan manevi ve gönül borçlarını ödettirebiliriz!
Erkeğinizin sizi duygusal olarak yarım bırakması, oluşturduğu beklentileri karşılamaması, sözleriyle davranışlarının birbirini tutmaması yüzünden yaşam enerjinizi çalmışsa onu geri alabilirsiniz!
Gerçek bir dişi, gücünü sadece anne rolünden değil, sevgili rolünden alır. Gerçek dişi, alır, vermez. Erkeğinin kendi yöntemleriyle sorunu çözmesine, büyümesine izin verir.
Siz dişi bir kadın olur, bilinçaltınızdaki korkuları yenerseniz, en cimri erkek size cömert, en çapkın erkek size sadık olur!
Ayrılık acısını yok etmek sanıldığı kadar zor değildir! Acı, kişinin aşık olduğu insana olan özlemi değildir! Ayırt edilmesi gereken şey, özlemini çektiğimiz beklenti ve duygumuzdur.
Tantra: Cinselliğin 4 boyutu ve 4 seviyede orgazm! G noktası pek çok uzman tarafından hâlâ tartışıladursun, kendini keşfedebilen kadınlar artık G noktası orgazmını rahatlıkla yaşayabiliyorlar!


ALINTILAR

  • Biliyor musunuz? Pek çok kadın ruhunun bir parçasını, yani kendi bilinç altına ait yaşam enerjisinin bir parçasını ilişki kurduğu erkekte bırakıyor ayrılırken. O yüzden de fiziksel olarak görüşmeyi bitirse bile hiç birini aklından tam olarak silemiyor. Oturup kalkıyor, cep telefonuna mesaj atıp atmadığını, arayıp aramadığını, kendisinden sonra hangi kadınlarla beraber olduğunu düşünüyor.
  • Erkeğin de duyguları vardır ama onları kendi kendilerine aktive etmeleri zordur. Oysa kadın hem kendi duygularının patronudur, hem de erkeğinkileri aktive edebilir.
  • Güçlü kadın ise bambaşkadır. O, acı çekmemek adına etrafına görünmez duvarlar örer.



Benim Yorumum
Yaşanmış olaylardan yola çıkarak kadınların erkeklerin kafesindeki kuş gibi yaşamamaları için bazı şeyler anlatan bir oldukça feminist bir kitap. İşin açığı bu. Öyle ki kitapta kadının değeri ve öneminin tarihten günümüze kadar açıklaması da yapılmış ilginç örneklerle. Kitabı okudum. Sevdim de ama bölümler arasında mı desem... Ya da şöyle söyleyeyim, nesnel bilgileri verdiği yerlerle yaşanmış olaylar çok alakasız kesilmişti. Şöyle ki, yaşanmış bir olayı anlatırken pat tarihten bilgi veriyor. Onu kesiyor pat kendi fikirlerini öne sürüyor. Aa ne kadar doğru demeye kalmadan da yaşanmış öyküye geçiyor. Bu ufak bir ayrıntı ama kitap kadın-erkek ilişkilerinde iki tarafında faydalanabileceği bilgiler içeriyor. Ama kitap kadın gözünden ele alınmış. Seda Diker kendince işin sırlarını ya da normal olanı anlatıyor. Kadın erkeğin kanun önünde eşit olduğu ama reel de sadece güçlü kadınların eşitliklerine sahip çıkabildiği ülkemiz kadınlarına nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve karşıdaki erkeğe nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyor. Ne zaman, nasıl insanları hayatıma almalıyım? Ne zaman hangi insanı hayatımdan çıkarmalıyım? diyen hele hele de erkeklerinden çok çeken bayanlar... Kuruntularınızın, dertlerinizin kızmayın ama ne kadar aptalca olduğunu göreceksiniz. Ben bunca zaman uyumuşum diyeceksiniz belki de. Kadınlara özel bir başucu kitabı desek de yanlış olmaz.


Ben sizlere(XX kromozomlulara)tavsiye ederim.

1 yorum:

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.