21 Ağustos 2013

TAVUK SUYUNA ÇORBA // KİTAP YORUMU



Tavuk Suyuna Çorba
Çalışan Kadınların Yüreğini Isıtacak Öyküler

Fotoğraf Google görsellerden alıntıdır.

Kitabın Yayın evi : Hekimler YayınBirliği
Kitabın Orjinal Adı : Chicken Soup for the Working Woman's Soul
Sayfa Sayısı : 288 
Çeviren : Ferhan Köroğlu
Orijinal Dili : İngilizce


Tavuk Suyuna Çorba dizisinin bu kitabındaki öyküleri kadınlar üzerine.
Başka kitabını da alacağım inşallah. Türkiye ile ilgili olan önceliğimde.
Kadınların güzelliği ve gücünün neler yapabileceğini neler yaptırabileceğini gösteriyor bizlere ki bu da benim için çok önemli bir şey en azından yaşadığım toplumun genel zihniyetinde erkek egemenliği olunca...

Kitabı okurken; sevgi, hayallerin peşinden koşmak, evlilik, önüne çıkan tüm engelleri yenmek, annelik ve zorlu şartlarının yanında verdiği mutluluk, sessizce yaşlanmak, kuşaklar arasında iletişim sağlayabilmek, benlik saygısı ve bilgelik konularındaki hikayelerle hem gülecek hem de kendinizde bir şeyler için daha da güç hissedeceksiniz.
 İster çalışan bir kadın, ister ev kadını, ister bir genç kız, ister büyük anne ya da genç bir kadın, bu kitabı severek okuyacaksınız bundan eminim.
Kısa hikayelerle oluştuğundan başucu kitabı niteliğinde.


ARKA KAPAK
İster üst düzey bir yönetici, acemi bir girişimci ya da ev kadını olun, yaşantınızın iş yükü sizi tanımlar, yüreklendirir ya da zorlar. Bazen bütün bunlar aynı gün içinde bile gerçekleşebilir. İşte şimdi size kadınların çalıştıkları ve yaşadıkları yere yansıttıkları cesaret, sevecenlik ve yaratıcılığı aktaran, sıklıkla "Tüm bunların üstesinden nasıl gelebiliyor!" sorusunu sorduğumuz çok özel öyküleri sunuyoruz.


Sizlerin de sıklıkla sergilediği, yetenek, azim, zamanı iyi değerlendirme becerilerinden örnekler sunan bu öyküler gerçek kadınlar tarafından, kendi deneyimlerinden yola çıkılarak, sizleri yüreklendirmek, hayallerinize kavuşmak, kendinize ve etrafınızdakilere güç verebilmeniz için anlatıldı. işiniz, ideallerinizi gerçekleştirmek, çocuklarınızın gereksinimlerini karşılamak ya da faturaları ödemek için bir araç olabilir. Bu kitabı okurken zorlukların üstesinden gelebilmek için diğer kadınlar tarafından cesaretlendirilecek, yüreğinizin sesini dinlemeniz ve başarıya ilerleyen yolda kendinize yeni bir yön belirlemeniz için yollar gösterilecek.

Pek çok kadın iş yaşamında aynı şeyi arzu ediyor: Anlamlı ilişkiler, yaratıcı ve doyum sağlayan bir iş yaşamı ve yaptığı işin değerli olması kadar değerinin de anlaşılması. Çalışan Kadınların Yüreğini Isıtacak Öyküler başarıya ulaşmanız için gerekli olan tüm yollan gözlerinizin önüne serecek.
Bu kitap yeni seçenekler görmenizi, basan yönünde ilerlemek için yepyeni fikirler edinmenizi, kendinizi ve etrafınızdakileri takdir etmeyi öğrenmenizi sağlayacak.





Gülümsemeyi unutmayın.

6 yorum:

  1. Ben de okumuştum bu kitabı.
    Garçekten insanın yüreğini ısıtan öyküler var içinde, güzel kitap:)



    http://emineyildiz2015.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Yıllar önce okumuştum ortaokul zamanlarımdı sanırım :) Gerçekten zevk alarak okuduklarım arasındaydı. Görünce birden aaa oldum =) Fakat okuduğum serinin bu kitabı değildi sanırım=/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için. En azından kitap yorumlarımın okunduğunu bilmek mutlu ediyor beni :)

      Sil
  3. Tavuk Suyuna Çorba'nın birkaç kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. Şimdi bu yazıyı da okuyunca başka bir serisini okumaya karar verdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım siz neler düşüneceksiniz okuyunca :)

      Sil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.