Bir de imamımız bayıldı ama o bir sonraki postta.
Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- Yarım su bardağı un
- 2 yumurta
- 3-4 sivri biber
- 1 kase maydanoz
- Yarım su bardağı peynir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber, kırmızı biber
- Yarım su bardağı un
- 2 yumurta
- 3-4 sivri biber
- 1 kase maydanoz
- Yarım su bardağı peynir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber, kırmızı biber
Patlıcanları pijama şeklinde soyun, küp küp doğrayın.
Tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletin. (Patlıcanları haşlayacağımız için, bu adım gerekmeyebilir)
Bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynar suda, patlıcanları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Patlıcanlar yumuşayınca, bir süzgece alın.
Bastırarak suyunun çıkmasını sağlayın.
Patlıcanların üzerine incecik doğranmış maydanozu, ince ince doğranmış yeşil biberi, yumurtayı, unu, baharatı ekleyin.
Kullandığınız peynire göre tuz oranını ayarlayın.
Tüm karışımı harmanlayarak, azıcık yağ koyduğunuz yanmaz tavada arkalı önlü pişirin.
Sarmısaklı domates sosu ile de servis etti hanımefendi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.