24 Temmuz 2013

Göz kaslarınız için minik egzersizler



GÖZ KASLARINI ÇALIŞTIRMAK İÇİN HAREKETLER


Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkların giderilmesi ve kasların kuvvetlendirilmesi için bazı hareketler yararlı olacaktır. 




* Başı hiç hareket ettirmeden önce yukarıya sonra da aşağıya bakmak. 




* Gözleri mümkün Olduğu kadar uzaktaki bir noktaya dikerek sağa ve sola bakmak. 




* Önce yukarıya bakıp, sonra göz sol yana çevrilir, bunu takiben aşağıya ve sağ yana çevrilir. 




* Gözler soldan başlanarak dairesel hareketler yapılır. Bu hareket tamamlandıktan sonra aynı dairesel hareketler bu kere de sağdan başlanarak yapılır. 




* Önce burun ucuna sonra mümkün olduğu kadar uzağa bakılır. 




*Göz çevresindeki kasların zayıflaması ve düşmesi sonucu meydana gelen kırışıklıkların giderilmesi için de masaj yararlıdır. Ancak, yüz cildinin göz çevresinde çok ince ve hassas olduğu unutulmamalıdır.


 

*Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkları önlemek için baş ve işaret parmakları uçları ile bu kısımlar hafif hafif çimdiklenmeli ve bu işlem burun civarından başlanarak dışarıya doğru yapılmalıdır. Bu masajın süresi beş dakika olması gerekir. 




*Gözlerin kenarındaki zayıflamış kasların meydana getirdiği yelpaze şeklindeki kırışıklıklar için yapılacak masaj şöyle olmalıdır :




*Sol elin işaret parmağını şakağa ve orta parmağı da yanağa koymak suretiyle, gözün kenarındaki cilt gerilir. Sonra sağ elin işaret parmağıyla gerilen cildin o kısmına dairesel sıvazlama hareketleri yapılır. Bu masajın süresi de beş dakika olmalıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.