18 Eylül 2013

YAĞMUR // KAHRAMANMARAŞ // BUGÜN // OKUL // MÜDESSİR // KAMERUN // BELKIS // RAHMA // SOMALİ // VE BEN

Upuzuuuuuuuuun bir yazı başlığıyla ben geldim. Ne yazacağımı bilemedim başlığa ne bileyim. Ben de anlatacaklarımı içeren ana cümleler yazdım. Hem merak eder de tıklarsınız belki (=

Nerede yaşadığımı bilmiyorsunuz sanırım. Ben Kahramanmaraş'lıyım. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde de Hemşirelik okuyorum. Biliyorsunuz pazartesi okul açıldı. Benim kampüsüm çarşıda. Kampüs dediğime bakmayın okuduğum lise daha düzgündü bu binadan :) Ama iyileştirme çabaları var okulumuzda. Neyse konu şu. Ben yağmuru çok severim. Yağmur yağacakmış gibi havaları daha da çok severim. Yani gökte güneş yoktur. Bahçemizde az da olsa ağaçlı olduğundan kendimi bir köyde, doğal ortamda hissediyorum...
 Ve sonbaharın ilk yağmurları atmaya başlayan şehrimde dün yağmurda yürüdüm. Evet çiseliyor gibi yağsa iyi idi o kadar ıslanmazdım ama ne yapayım özlemişim yağmuru :)




BERTUĞ CEMİL - YAĞMUR


Okulumuzda İlahiyat, Ebelik, Hemşirelik var, bir binada...
Fettullah Gülen cemaatine bağlı yurt dışından gelen öğrenciler genelde İlahiyata yönlendiriliyor, ya aslında incelmeyeyim tercih hakkı vermiyorlar ilahiyat yazacaksınız diyorlar. Kendileri söyledi.
Şimdi Matmazeella buradan nereye varacak. Şuraya efendim ; ismi Müdessir Türkçede Musa olan bir arkadaşım oldu artık. Yabancıların meraklısıyım ben. Eee köşede kenarda duran ingilizcemi geliştirme merakımda var. Tanışmamızda da yine yabancı (Nijer'li) bir ilahiyat hocamız sayesinde. Ben pek severim de kendilerini .

Müdessir Kamerun'lu ve 22 yaşında ve 2.Üniversitesi. Kamerunda öğretmenlik okumuş ve çok iyi de bir ingilizcesi var. Sanırım ana dilleri imiş. Fransızca da çat pat biliyormuş o da Kamerun'da konuşulan diğer dilmiş. ''I want impiroving my english with you speak'' dedim ben Türkçede biliyorum ama olabilir seninle ingilizce konuşurum dedi bana Türkçe bir şekilde ve şaşırdım. Ülkeye girdiklerinde cemaat, erkekleri İstanbul'da kızları da Ankara'da 6 aylık Türkçe eğitimi ve sertifikası alıyormuş.

 Bu arada Musa'dan Fettullah Gülen cemaatinin toplum içindeki adının HİZMET olduğunu öğrendim. Yani beni hizmet gönderdi dedi bize. 
Müdessir bitti.

Belkıs ve Rahma da var. Bunlarda hemşireliği kazanmışlar bu yıl. Somali'liler. Ve çokkk tatlılar, cana yakınlar. Onlarla fazla muhabbet edemedim. Ama elbet edeceğim :) Farklı kültüre, farklı dile ve farklı her şeye sahip bu insanların; onların 'FARKLISI' olan ülkemizde nasıl, ne şekilde ve hangi zorluklarla yaşadıklarını merak ediyorum.

Bu kızların sınıfına 2 kişi daha gelmiş gördüm bugün ve tanıştıracaklar beni de onlarla...
Kızlara tek şey sordum neden Türkiye dedim. İnsanları gerçekten insan çünkü dediler. Ve Somali'de okumalarının mümkün olmadığını ama ailelerini de çok özlediklerini söylediler.
Allah onlara da bize de yardım etsin.



Bu arada size bir gün bu fotoğrtaki
kadını da anlatmayı düşünüyorum.



Efendim ben 1.Sınıfta ebeliği kazandığım okulda bölüm birincisi oldum ve hemşireliğe geçmeye hak kazandım elbette geçtim. İlk senemde 3.63 not ortalamam ikinci senemde annemin vefatının travmasını atlatamadığımdan düştü elbet. Ama hala 77 kişilik sınıfta 4.sıradayım :)

Düşünün. 2.83 şu anda. Bu ortalamamı yükseltmek ve 4.sınıf bitince formasyon almamı garantileyebilmek adına ortalamamı tekrar yükseltmek çabasındayım ve bu yönde ilk adımımı bugün attım. Dönemin ilk ödevini aldım. Kadın Sağlığı ve Doğum dersinde ilk dersi ben anlatacağım. 

Ama 15 kadar erkek öğrencinin olduğu sınıfta '' KADIN VE ERKEK ÜREME ORGANLARININ ANATOMİSİ''ni anlatmak nasıl olacak göreceğiz.

Yapacak bir şey yok. Bana not hocama da yorulmamak gerek :)



Bu arada şu sıralar okuduğum iki kitap var. Daha öncede bahsettiğim KİTAP OKUMAK İSTER MİSİN? den istediğim kitaplar bunlar. Ama benim hemen okuyup göndermeme alışmışlar ki bugün nasıl gidiyor Esra Hanım diye mesaj attılar. 
Ne yapalım canım okullar açıldı benim kitaplar azıcık sekteye uğradı işte.

Ben açık öğretimden Maliye (Geçen sene örgünü zor kurtardığımdan kaldığım 4 ders olsa da okuyorum), örgün öğretimden Hemşirelik okuyan ve bunlar arasından bu sene Lisans KPSS'yi de elden geçirmesi gereken acemi bir blogger'ım.

(Lise mezunu olarak Türkiye derecesi yaptım 93 alarak. Ama hala yok işte tık. Atanamadım ki lise de meslek lisesi okumayıp şehrimin en iyi lisesinde okuduğumdan.Hava yapmıyorum burada oturan tanıdıklarınıza sorabilirsiniz. Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi mezunuyum.)

Şöyle bir baktım da upuzun bir yazı olmuş umarım sıkılmadınız benden (=

Gülümsemeyi unutmayın.

20 yorum:

  1. yazıların çok keyifli..sıkılmadan okudumm :) banada buyur gel :)

    YanıtlaSil
  2. Azmini çok takdir ettim canım, aferin sana. Bu arada bundan tam 20 yıl önce üreme biyolojisi dersimde bu anatomi kısmını beyefendi bir Prof' a sözlüde çize çize anlatma şansına sahip olanlardan biriydim. Bir dünya klasiği, tıpta ayıp yoktur:)) Başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim hocamız da ben anlattıktan sonra sınıfa ödev olarak verecekmiş bu çizim işini :)

      Yorumunuz beni çok mutlu etti. Çünkü yazımın uzun olduğunu düşündüğüm halde okuduğunuzu bana hissettirdiniz. (=

      Sizler iyi ki varsınız.

      İnanın birbirini tanımayan insanlar bilmeden de olsa bilerek de olsa o denli yardımcı oluyorlar ki bu blog dünyasında.....

      hiç bir yerde bu kadar destek olamıyorlar birbirlerine insanlar.

      Sil
  3. Farklı kültürler ,yabancılar benim de ilgimi çeker hep:) Başarıların için tebrik eder devamını dilerim canım;) İtiraf ediyorum başlığı merak edip hepsini okudum ben de:) Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman amacima ulaşmışimki ben :)

      ben teşekkür ederm.

      Sil
  4. Beni de başlık çekti:))Azmini çok takdir ettim.Ama birşeyi merak ettim eğer kpssden bir yere yerleşirsen okulun ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öncelikle ve şöyle de açıklayayım bu aralar çok çekiliş kazanan bayan :)

      Ben 3.sınıftayım ve bu sene KPSS var. ve diğer sınav 2 sene sonra. Yani ben okulu bitirince 1 sene bekleyip sınava gireceğim. Ama beklemek yerinde bu sene sınaca gireceğim ve 1 yıl tercih yapamayacağım okulum devam ettiğinden...

      93 aldığım sınava lise mezunu olarak girmiştim

      Sil
    2. Hım şimdi anladım ben de lise mezunu olarak girmek istediğini düşünmüştüm.Ama lise mezunu olarak o puanı aldıysan eminim ki lisans mezunu olarak da yüksek puan alabilirsin.Taban tavan puanları bilmiyorum ama o azmi sen de gördüm ben lisans kpssden 94 almış biri olarak:)
      Bu arada 4.çekilişim oldu zaten kendim de o yüzden çekiliş yapmaya karar verdim çünkü kazanınca çok mutlu oluyor insan

      Sil
    3. Bende bir tane kazanmışım . Adresimi mail atalı baya oldu ama henüz gelmedi kargo. Ama okuduğum bir kitabı kazanmışım :)

      Umarım talih bana da güler..

      O azim var evet ama bu güçlü duruşumu bazen ufacık bir şey saarsabiliyor :)

      Bakalım. Ben kendime güveniyorum her şeyden önce.


      Bence de bu gerek.

      Ben 1.sınıfta tam tamınaa 13 derse girdim 5 günde. Öğle arası bile müsait olamıyordum ama yaptım. Yİne yaparım. Size de teşekkür ediyorum desteğiniz için.

      Bu arada sizde de maşallah olmayan beceri yok :) 94 LİSANS da ne demek ya :9

      Ama şimdi Paşnız yedi değil mi alınan o puanları :)

      Sil
    4. Yok canım yemedi ücretsiz izindeyim ben.Memur olmanın en büyük avantajı:)Yakında da işe başlayacağım ne yazıkki.
      Ben de o puanı çaresizlik içinde almıştım hayatta memur olmak dışında başka seçenek kalmamıştı.Ya asgari ücretle milletin ağız kokusunu çekip eşek gibi çalışacaktım yada bu sınavı kazanacaktım.Hoş ağız kokusu devam ediyor ama sosyal haklar ve maaş çeneni kapatıyor:)Şubatta işi bırakıp kursa gittim ve sınava kadar tam 10kg aldım sen düşün

      Sil
    5. Çok da uzun bir süre değilmiş çalışma süreniz ama iyi bir sonuç çıkmış tebrik ediyorum :)

      Bu arada ne mezunusunuz?

      Benim bölümümde ALLAH'ıma şükür çok yükseklerden uçmuyorlar.
      Yani derece yapmama gerek yok :)

      Sil
    6. Ben işletme mezunuyum.Yani maraton şarttı hala üzülürüm ilk 100e giremedim diye insan manyaklaşıyor:))E bir daha öyle bir başarı elde edemem

      Sil
    7. Aslında sizi, sizin hikayenizi, hayatınızı izin verebileceğiniz ölçüde dinlemek isterim.

      Sil
    8. Nereden anlatmamı istersen canım :)

      Sil
    9. Ben blogunuza baktım da mailinizi bulamadım. Siz bana yazabilirseniz iyi olur. : esra_ebru_46@hotmail.com

      Sil
    10. Tamamdır Ebru ama artık yarına.Sabahın köründe uyanmak zorunda kalacak bir paşa annesine bu saatte oturmak bile çok:)

      Sil
    11. Tabi ki :) Ben bilgisayarımı elime alır almaz ilk mailime bakarım. Hatta telefondan da girerim. Siz bana ne zman isterseniz yazın. Çünkü ben merak ediyor olacağım :)

      Sil
  5. bende hemşire olmak istiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstersen neden olmasın ? :) Ama ben henüz olmadım canım

      Sil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.