16 Eylül 2013

OKULLAR AÇILDI ALIŞVERİŞLER BAŞLADI // SURİYELİLER // ALIŞVERİŞ // BUGÜN



 Bizim semtin oradan bir ayakkabı mağazası. Benimse dikkatimi çeken arapça yazı. Önce içimden dedimki iyice biz onlara ayak uydurduk onlar bize uydurağacına. 

Önünden geçtim ve gittim dükkanın ama geri döndüğümde dükkan sahibesi bayana dayanamayıp sordum. Bu yazıda 'MEKAP' yazıyormuş. Siz de merak ettiniz eminim ama ben öncelikle bayanın dediğinin ne olduğunu anlamadım. Yani 3 kere 'Efendim, anlamadım' dedim. Ama size yazdığım şekli doğru. İşçi ayakkabısı imiş. İnşaat işinde falan onlar çok çalıştırılıyormuş diye de Arapça olarak yazmışlar. Bayandan izin isteyip sizlere fotoğrafladım. Çok olmasa da bana ilginç geldi çünkü (=



 Evet bunlarda tamamlanmamış okul-kırtasiye alışverişi... Minik defterler bizim cimcimeye...
11.08.2007 doğumlu ama kendileri 2.sınıfa geçti. Bana yanlış yapmışsın diyenler olsa da ben onu erken okula verdiğime ASLA pişman olmadım. Neyse. Hanımefendimizin küçük defterleri 4.60TL tuttu. Etiketler bir sayfasında 6'lı idi ve 0.25 Krş idi. (çok ucuz değil mi?) Ayrıca yapışkanlı kağıdı kullanamayacağım yer olmadığını göstermiş oldum ailemdekilere. Defter kitapalr için beğenebileceğimiz bir kaplama kağıdı bulamamışken henüz, kardeşim sevinsin diye yapışkanlı kağıt ile kapladım :)

Çok da hoş oldu ama biraz zor açıkcası. İçinde hava kalıyor ya. Hanımefendi sevindi ya gerisi boş. Üstelik kitaplarının ilk gündne kaplanmasını istediği halde ciltlerin süslerini beğenmeyen kardeşim üzülmesin diye 5 dk mı almayan bir not defteri yapıverdim. İçinden çok dışını önemsediğimden çok beğendi :) Ve sizlerle paylaşacağım.( İlerde )



İki tane aldım resim defterini. Evde de karalamak ister falan diye. Ya da kız kardeşi ( Emel Nur'dan bahsediyorum en küçüğümüz o.) isterse kavga etmeden o da kullanabilsin diye aldım.





Diğer alışverişleri Zeynep'cim okuldan gelince evin yakınlarından yapmıştım ama bu son fotoğraftakini çarşıdan gelmeden BİM'den yaptım.
Faber Castel renkli bantlar : 2.5TL
Faber Castel küçük yapışkanlı notluk : 1 TL
Garnier Saf ve Temiz 3'ü bir arada : 9.90TL
Nea Meyve Özlü el ve vücut kremi : 2.45 TL idi. 
Didi Bergomot soğuk çayı ise vazgeçilmezlerimdendir. Bitter çikolata gibi. Bergamot çayını içtim ve hiç beğenmiyordum ama iyi geldiğini hissediyordum bünyeme, zorla da olsa içiyordum çünkü bitki çaylarını severim. Sıcağını sevmezken soğunun nasıl olacağını merak ettim ve kutusunun pembe olması merak sayımı tavan yaptırmıştı ilk aldığımda. Tavsiye ederim. İçiniz İçiriniz :)

 Çikolata yemem yersem de Bitter olacak :) 


Gülümsemeyi unutmayın.


10 yorum:

  1. Ayakkabı fıyatlarını merak edttım dogrusu ? Guzel gorunuyor ıcerısı bende bugun kendıme kırtasıye alısverısı yaptım yarın paylaşıcam aldıkların cok guzelmıs..Kardes candır benımkılerde 2 tane benden kucuk var onlar hayat gıbıler :) Kardesın yerı başka :) Gule gule kullan cnm sevgıler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paylaşımını bekliyorum o zaman :)

      Bende maşallah 4 tane kardeş :)

      Sil
  2. İyi günlerde kullansınlar canım

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel şeyler almışsın kardeşine.Güle güle kullansın.Dido için gariii

    YanıtlaSil
  4. Şu yaşıma geldim hala kırtasiye alışverişi yaparım ve bayılırım da :) Güle güle kullansın kardeşcağzın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha bunlar hiç bir şey.

      Kendime ve kardeşlerime aldığım parçalar da var. Şu küçüğümün defter kitap kaplaması bitsin onları da paylaşacağım serpil hanım :)

      Sil
  5. An outstanding share! I've just forwarded this onto a colleague who has been doing a little homework on this.
    And he in fact bought me dinner due to the fact that I discovered it for him...
    lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!!
    But yeah, thanx for spending the time to talk about this issue here on your web site.


    my weblog Saba 23UZ9000 60 Ekran FULL HD LED TV

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Who is you?
      Bon appetit. But I don't understand. What is your friends homework?

      Sil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.