13 Eylül 2013

2013 - 2014 SONBAHAR / KIŞ TRENDLERİ

8993974550_ccbd124b49_b

Punk: Birçok modacının, moda evinin tek bir noktada buluştukları akım önümüzdeki sonbahar, kış için punk oldu.Hatta gelecek sezonun en büyük hikayesi punk duruşlar diyebiliriz. Yeni sezonda punk akımı tüm konseptleri etkisi altına aldı!

Versace – Chanel

Saint Laurent – Givenchy


Kapitone: Geçtiğimiz kış sezonunda da olduğu gibi kapitone parçalar oldukça ön planda yaşanacak. Hatta kapitone sadece mont ve kabanlar için geçerli olmayacak, birçok giyim türünde kullanılıyor olacak. Yola çıkıldığı teması ise, spor ama şık.

DKNY – Michael Kors


Balıkçı Yaka: Kış sezonunun en büyük kurtarıcılarından biri olan balıkçı yakalı kazaklar oldukça revaçta olacak!

Bottega Veneta – Victoria Beckham


New Look Görüntüsünü Yakala: En büyük moda olaylarından biri olan Christian Dior New Look akımı 50′lerlede yaşanmıştı. İşte New Look etkisi doğrultusunda birçok tasarımcı aynı çizgiyi vurguladı. İnce bel, kabarık eteklerle New Look görünümünü yakalayan, bu ilkbaharda trendsetter gelecek kış içinde trendi olacak.

Rochas – Prada


Her Daim Varlar: İnce çizgiler, kazayağı, balık sırtı bunların hepsi ceketlerde, eteklerde ve pantolonlarda kış sezonlarında özellikle gabardin kumaşla çokca karşımıza çıkanlardır. Ama bu sezon maskülen tavırla beraber sanki daha da bir kendini gösteriyor.

Lanvin – Maiosn Martin Margiela 

Dolce&Gabbana – Haider Ackermann


Çizgili: Gelecek kış sezonunda da tasarımcılar çizgili detayını desteklemeye tam gaz devam ediyorlar, ben sıkılmadım diyenler için!

Jason Wu – Stella McCartney


Monokrom: Siyah-beyaz beraberliğinden doğan bir aşkı bu kış sezonu için koymasalar akımın devamını kaçırırlardı, herkesin sevdiği monokrom bolca olacak.

Rodarte – Viktor&Rolf


Kapri Pantolonlar: Kapriler geçtiğimiz sezon belirtilmiş bir trend olsa da, bu gelecek sezon için daha da bir etkisini arttırarak devam edecek.

Rodarte


Kadife Elbiseler: Geçtiğimiz kış sezonlarında kadifeyi ayakkabıdan, çantaya, cekete birçok parçada görürken bu sezon ağırlıkla elbiselerde kadife göreceğiz.

Ralph Lauren – Zac Posen


Denizci: Özellikle styling’le kendini gösteren, aksesuarlarla desteklenen güvertedeki stil sahibi kadın olacak bu kış!

Ralph Lauren – Emilio Pucci


Fular Yakalar: Retroya dönüşü simgeleyen fular yakalı gömlekler 2 sezondur geri planda kalmış olsa da yeniden bizimle.

Giambattista Valli – Carolina Herrera


Kürk Detayının Kıyafetlerimize Sıçraması: Kürkü çokca göreceğimiz kış sezonu için tüm kıyafet detaylarında kürk var diyebilirim. Caroline gibi straplez bir elbiseyi çevreleyerek, gömleklerin manşetlerinde yada pantolon paçalarında…

Carolina Herrera – Giambattista Valli


Omuzlara Doğru: Kayık yakaların bir tık ilerisinde olan omuzları açık bluzlar, kazaklar ve hatta ceketler önümüzdeki sonbahar/kış aylarında oldukça revaçta olacaklar.

Nina Ricci – Celine


Renga Renk MantolarAslında herkesin biraz daha cesaretlenmeye başladığı dönemlerdeyiz, renklere daha açığız özellikle kış aylarında da bu görülüyor. Gelecek sonbahar kış sezonunda mantolarınızı renkli daha renkli seçerek sezon trendine ayaka uydurabilirsiniz.

Celine – Rochas

Victoria Beckham – Carven

Louis Vuitton – Mugler

Simone Rocha – Giambattista Vall


Ekose: Bu desen 2 sezon hayatımızdan çıksa bile bir 3. ile hayatımıza geri dönen bir yapıya sahip. İşte o geri dönüşü bu sezon yaşıyor. Geleneksel ile modern karışımla yorumlanan, İskoçların özel deseni ekose bu sezonun ilhamlarından biri oldu. Saint Laurent grunge tavırla sergileyerek aslında micro trend olarak grunge stilinde altını çizmiş oldu.

Fausto Puglisi – Moschino
ekose modası 2014 kış
Stella McCartney – Céline – Saint Laurent


Renklerden Lacivert: Karanlık, yoğun ve klasik, gelecek sezon lacivert yeni siyah oluyor. İngiliz Kraliyet Donanması tarafından meşhur, lacivert kendini moda dünyasına uyarlamış durumda. uyarlanmış. Head-to-toe olarak görülüyor Céline’in yorumlamasında. Dries Van Noten look’u gibi giyindiğinizde de sezon modasını tam 12′ den vurursunuz. Özellikle pembe olanından bir tane kesin edinmelisiniz, gelecek sezonun en öne çıkan mantoları pembe olanları, Christian Dior, Miu Miu ve Carven çoktan kararını verdi.
lacivert modası
Dries Van Noten – Chloé – Céline


Egzotik Kürkler: Önümüzdeki kış için olmazsa olmaz kürk ceketler. Disko ve grunge tavırlılar, vahşi pop renkleriyle geliyorlar. Adeta floresan boyalara daldırılmış gibiler. Artık zaman klasik kürk tarzı kodlarını değiştirme zamanıdır.
2014 kış modası
Roberto Cavalli – Fendi – Versace


Tüvit: Modası geçemeyen tekstilin en kuvvetli kumaşı olan tüvit yine var yine var… Bu yün kumaş zerafeti gelecek sezonda öne çıkarmak için geldi.
2014 kış modası 2
Chanel – Dolce&Gabbana – Haider Ackermann


Yükselişteyiz: Chanel Emilio Pucci, Celine, Balmain gibi söz sahibi moda evleri çizme ve çoraplarda diz üstü olma konusunda bir fikirdeler. Temel sezon trendlerinin arasına giren, yineden yükselişte olan, diz üstü nesneler!
2013 2014 sonbahar kış modası
Balmain – Chanel – Emilio Pucci


Grunge: Aslında mikro trend olarak görülsede bu sezon için, her sezon var olan çabasız şıklığın yaratıcılarının elinden çıkan grunge stili yine gündemde olacak. Bir nebze kendi içinde punk stiliyle karışım yaşasa da grunge ve punk stilleri birbirilerinden çok farklı değillerdir.
Grunge stilini destekleyen parçalar, çivili deriler, örgü çoraplar ve ekose gömlekler… Eğer bu parçalar tamamsa, tek eksik Courtney Love ve Blondie.
Ayrıca grunge stilini daha yakından incelemek isterseniz grunge hakkındaki yazımı okuyun, tıktık!!
kış modası grunge
Emilio Pucci – Rodarte – Saint Laurent


Ekru Rengi: Bu renk artık soğuk ve yağmurlu günlerden korkmuyor. Artık her sonbahar/kış sezonunda kendisi gardrobumuz işgal ediyor. Yani gelecek sezon bir istisna olmayacak, daha sonraki soğuk sezonlarda da ekru rengini göreceğiz. Bir bakıma yaz sezonu kış sezonu ayırmadan yaşıyoruz diyebiliriz, çok ince bir bluzla kalın bir montu kombinleyerek yazı kışı karıştırabiliyoruz. Renklerde de aynı şey geçerli artık sıcak günlerin rengi olan, beyaz ve ekru tonları kış sezonunda da çokca karşımıza çıkıyor.
ekru modası
Valentino – Isabel Marant – Céline


Teenage Tavırlar: Kalpler, yıldızlar ve hatta çocukluğumuzun karakteri Bambi gibi detaylarla betimlenmiş, genç trend akımını oluşturdular tasarımcılar. Ayrıca sezonun desenlerinede bir göz atmış oluyoruz bu look’larla.
2013 sonbahar modası
Saint Laurent – Burberry Prorsum – Givenchy


Omuzlar Genişlemeye Devam: Alexander Wang’ın sunduğu boy kesimli, 30′lu dönemlerden ilham alınarak günümüze gelen bu silüetler, ceketlerde üstünlüğünü sağlıyorlar.
2013 sonbahar 2014 kış modası
Gucci – Proenza Schouler – Balenciaga


Tomboy: Bu stil için bir başka değiş sanırım bizim tabirimizle erkek fatma olabilir. Retro bir dokunuş ve umursamaz bir hava, önümüzdeki kış Les Misérables filminden maskülen tavırdan etkilenmiş görünüyor. Erkek kıyafetlerine her daim kadınsı yorumlar yapılmaya devam ediyor, maskülen olmak tomboy bir stil yakalamak bir nevi cool olmakta denilebiliyor. Giorgio Armani, kadife yüksek belli pantolon ve yelekle yorum yaparken, Comme des Garçons, bir retro takım tasarlamış, pileli ve salaş hatta Anna Piaggi’ye bir saygı duruşu olarak görebiliriz bunu.
kış trendleri 2
Giorgio Armani – Ralph Lauren – Comme des Garçons

Angora Kazaklar: Önümüzdeki kış için, kürklere alternatif olarak onun gibi yumuşak bir parça daha geliyor, angora! Bu romantik ve sıcacık kazağı yorumlamak sizin hayal gücünüze kalmış, ister Balmain gibi parlaklarla kombinleyerek bir akşam gezmezine uyarlarsınız, kalem etekle ofis günü Alexander Wang gibi yada Emporio Armani gibi uçuşan bir etekle romantik bir tavır sergilersiniz. bir bu kürk alternatif onun yumuşak bulanıklığı için sürüş lifleri biri kontür düz ve şık bir sis vücutta çevreleyen her siluet bir belirli huzur sağlar. Fotografta gördüğünüz defilelerin yanı sıra; Céline, Louis Vuitton, Sonia Rykiel, Anthony Vaccarello’da angoraya yer verdi kreasyonunda.
angora kazak modası
Alexander Wang – Balmain – Emporio Armani


Metalik Kafesler: Anthony Vaccarello, Chloé ve Paco Rabbanne görülen, gelecek sezon için ortaçağ eğilimli olmuş gibi görünüyor zırhlardan esinlenerek ortaya çıkmış bir akım. Aslında geçtiğimiz sezon bilimkurgu trendini destekleyerek geldi diyebiliriz. Bu metaliklerin fütüristik olarakta ayrı bir ayakta trend olarakta işleyebiliriz, yani gelecek kış sezonunda metalikler yine ön planda diyebilirim.
metalik modası
Chloé – Anthony Vaccarello – Paco Rabanne


40′lar Geri Dönüyor: O dönemin stil ikonları,1940′ların simgelerinden olan Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Veronica Lake ve Katherine Hepburn sonbahar/kış 2013-2014 koleksiyonlarına fazlasıyla ilham verdi özellikle bu gösterilen Milan onur duyduk. Yumuşak omuzlar, nipped waists, yuvarlak kalçalar ve alçaltılmış necklines, honlama tasarımcıları onların pist üzerinde kum saati siluet taklit ve sonsuza kadar baştan çıkarıcı gücünü kanıtladı.
1940 lar modası
Prada – Bottega Veneta – Gucci



Timsah Derisi: Bu gelecek sezon için deri, deri, deri diyoruz! Deri denilince bir tık kademe atlayan yeni sezon tamamen timsah derisi diyor!
timsah derisi modası
Louis Vuitton – Prada – Hermès


Terzilik: Önümüzdeki kış herkesi erkek arkadaşının gardrobuna ortak çıkarken göreceksiniz pin çizgili sürümler büyük olasılıkla tüm koleksiyonlarda görülecek. Her moda evine bir mafya lideri ilham olmuş adeta. Maison Martin Margiela’ya The Great Gatsby F. Scott Fitzgerald tarafından giyilen kostüm bolca ilham sağlamış gibi görünüyor.
2013 sonbahar modası bg
Yohji Yamamoto – Stella McCartney – Maison Martin Margiela


Kamuflaj: Hemen geldi, gitti modası sanmayın aslında o geri dönmek için sadece soluklanıyordu, ta ki 2013-14 Sonbahar/Kış sezonuna kadar. Kamuflaj baskısı yine var yine var. Ama herkesin yorumu başka Michael Kors ve Christopher Kane beğendiklerim arasında.
kamuflaj modası
Michael Kors – Alexander Wang – Christopher Kane


Gülümsemeyi unutmayın.

1 yorum:

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.