22 Ocak 2015

Tünel - Tim Weaver // Kitap Yorumu

Kitap Adı : Tünel

Orijinal İsim: Vanished

Yazar: Tim Weaver

Yayınevi: Ephesus Yayınları

Çevirmen: Süreyya Çalıkoğlu

Sayfa: 464

Baskı Yılı: 2014



ARKA KAPAK YAZISI

Milyonlarca Londralı için diğerlerinden farksız bir sabah.
Sam Wren için felaketin şafağı.
Samuel Wren, evden ayrıldıktan bir saat sonra metroya biner ve bir daha inmez.
Tanık yoktur. Güvenlik kameralarından hiçbir şey anlaşılmıyordur. Olayın üzerinden altı ay geçmiş olmasına rağmen, Sam hâlâ kayıptır.
Sam'in eşi Julia çaresiz kalınca David Raker'a başvurur. Raker kayıp kişileri bulmasıyla ün salmıştır. Onların nasıl düşündüğünü anlayabiliyor ve kayıp insanlar söz konusu olduğunda, herkesin saklayacak bir şeyleri olduğunu biliyordur.
Ama bu olayda, sırlar kimsenin tahmin bile edemeyeceği kadar derinlere inmektedir.
Raker polisin bile ona yalan söylediğinden şüphelenirken, birileri onun her adımını takip ediyordur. Birileri o gün, o tünelde neler olup bittiğini biliyordur.
Birileri, Sam'in sırlarının o tünelden çıkmasını engellemek için her şeyini verecektir.

Tünel kitabı Ephesus kalitesinden çıkmış olması ile beraber kitapları birbirinden bağımsız David Raker serisinin 3.romanıdır. Açıkcası ben bundan önceki iki kitabı okumadım bağımlı seri olmadığı için de bir eksiklik hissetmedim. Kapak tasarımından bahsedeceğim bende içeriğe hakikaten çok çok yakışmış içeriği yansıtan bir kapak...Dedektif David, eşini kaybetmiş kayıp insanları bulmaya çalışan bir dedektif.Bu romandaki kayıp ise Julia Wren'in 6 ay önce kaybolan kocası Samuel'dir. Samuel hergün yaptığı gibi metroya biner işe gitmek için...Ama bir daha inmez. Konu ile ilgilenen polis memur yeterince önemsemediği ve dava sonuçlanamadığı için Julia dedektifimize gelir. David, Samuel'i bulmayı kabul eder ve serüven başlar.
Romanın sayfaları ilerledikçe heyecanımın arttığını gizleyemeceğim. Bu tür kitapları pek okumayan birisi olarak merak alanım oldu. Ben de acaba ne oldu, şu olmuş olabilir mi diye tahminlerde bulundum. Benden dedektif olmazmış ama ona emin oldum. Fakat tam bir felaket tellalıyım :) bu tür kitapları pek okumadığımı söyledim ama okuduklarım arasında bu roman özel bir yer edindi. Çünkü, basit bir kurgu yok. Yani okurken sonunda şu olmuştur dediğim şeyler hep olmamış çıktı. Daha önce ise kitabın başlarında olayları çözdüğüm romanlara denk gelmişim demek ki ben hep. Kısacası kurgu iyiydi. Yabancı isim yığınları yoktu. Kimin kim olduğunu karıştırmıyordunuz yani okurken.
Sıradaki kitabını aklım not ediyorum...Okunulası.



2 yorum:

  1. En sonda raker a ne oluyor ölüyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunu söylersem sizin okumanızın anlamı kalır mı? :)

      Sil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.