2 Ekim 2013

KARIŞIK BİR POST

Bu tatlı resimle ilgili detaylı konuşurdum ama blogumu farkedip de istemediğim kişilere bazı şeyler duyulsun istemiyorum. Asker yolu gözlediğimi bilin yeter :) Çünkü bunu bilmeyen yok.
Bir ömür beklemeye tek adayıyım onun. Ve ben ömrümün beş yılını geride bıraktım. Darısı şu geçmek bilmeyecek 12 aya.  [15 aydan 12 aya düştü ya =) ]





Bugün sabah erkenden uyanıp hastaneye gittim. Allah'a şükür bende bir şey yok. Stajıma başladım bugün. Ve bunları size anlatmamın ise bir sebebi elbet ki var. Ama rica ediyorum 'Iyy, Vıyy, ne yaptınız siz?' gibi yorumlar bırakmayınız. Çünkü o gördüğünüz şahıs steril (enfeksiyon ajansız) ve ellerinizle yıkadığınız kaşıklarınızla kıyaslanamayacak derecede mikropsuz.

Hastanede çay kaşığı bulamazsak, alternatifimiz hazır :)
Bayan değil miyiz bir doktor bulduk mu ne doktorunu öğrenmeden derdimiz anlatmaz mıyız? Ben de öye yaptım. Ve bilumum anlattığım şikayetler sonucu uyuyamama sorunuma Sarı Kantaronu önerdi doktor bey. Çünkü ilaç kullanmak istemiyordum.
Sarı kantaron hakkında kısa bilgi vereyim. Doktor bana anlattı ama ben size internetten bulduğumu vereceğim.
  • Hafif ve orta şiddete depresyonlarda alternatif bir antidepresan ilaç olarak önerilmektedir. Bu konudaki birçok otorite bu bitkiyi özellikle menapozun oluşturduğu ruhsal bozuklukları önlemek için uygun bir bitki olarak görmektedir. Antidepresan özelliği hayvan deneylerinde ve çeşitli klinik deneylerde kanıtlanmıştır. Ayrıca, alkol, sigara, nikotin ve kafein gibi maddelerle oluşan bağımlılıkların tedavisinde yararlı olabileceğini gösteren deneysel kanıtlar bulunmaktadır.
  • Bitkinin gece beynin pineal bezinden melatonin salınımını artırarak uykuyu güçlendirdiği bildirilmiştir
  • Bir çalışma bitkinin düşünsel yoğunlaşmayı artırdığı, kavrama yeteneğini geliştirdiğini rapor etmiştir.Ancak bu etki kuramsaldır.
  • Antiviral ve antibakteriyel etkileri vardır. Bileşenlerinden olan hiperisinin AIDS hastalığının etkeni olan HIV virüsünün de aralarında olduğu çeşitli virüslere karşı etkinliği deneysel olarak kanıtlanmıştır.





4 yorum:

  1. Sarı kantoron bilgisi için teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  2. Ebru'cum bir ara bitkisel ilaç sektöründe çalışmıştım sanki sarı kantaron kullanımı dikkat gerektiriyordu doz açısından gerçi sen araştırmışsın ama gene de hatırlatayım istedim.
    Stajın da hayırlı olsun darısı normal mesaine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ablacım :)

      Dikkat gerektiriyor evet ablacım :) ve ediyorum da :)

      Sil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.