26 Nisan 2016

İnsanlık Dumura Uğradı

Bugün bir kez daha insanlığın kaybettiğine şahit oldum.
Yeni ortam, yeni insanlar, yeni yüzler var ve taze bir heyecana sahipsin. Birisi sana daha insancıl davrandı diye demişsin ki 'Gel bir sigara içelim'. Unutmuşsun cinsiyet farkının hala yanlış yorumlandığı bir toplumda yaşam sürdüğünü. Bak şu işe yanlış anlaşılmış. İlan-ı aşk aldığını sanıyorken, senin tavırların diğer kadınlardan daha insani diye kur yapıyor hissiyatı uyandırmışsın da fırsatı değerlendireyim diye düşünülmüş.

Üzücü. Çünkü karşındaki insan temiz kalpli, çok tanımasan da hissediyorsun.Kazanamadan kaybediyorsun bir insanı daha.

Umutsuzluk yazısı bu paylaşım. Yine bir iç döküş ama hayal kırıklığı dolu...

Aynı ana babadan olsan ablası olacağın yaştasın, ama iki üç kez çalıştığınızda kibar tavırların olmuş diye yanlış yorumlanmışsın.

Sabır ya hu!
Tanı bir karşındakini. Farklı işte her insan... Sana hitabetinde resmiyeti vurgulamıyor kaba tutumlar da bulunmuyorsa sana aşık mı, senden hoşlanıyor mu? Hayırdır nereden geliyor bu rahatlık, bu özgüven?

Üzücü. Kırıldım sana insanlık! Acımasızsınız insanlar. Gına geldi artık yargısız infazlarınızdan. Her insan başkadır, her insan ayrı bir romandır. Gücün var mı bakalım o romanı okuduktan sonra yeni hikayeler eklemeye?
Büyük konuşmak mağrifetim değildir ama aşık olmam mümkün değil benim... Olmaz ya hadi oldu diyelim bunu o kişiyle paylaşmam imkansız. Ne bir ilişkiye gücüm var ne de temennim.

Küçük düştü bugün insanlığım.
Bu kadar basit düşünceli olmak zorunda mı ki insanlar?
Bayanım, erkeksin. İlle aradaki ilişki 'sevgililik' yaftası mı yemeli?
Saçma.

Üzgünüm ama umutsuzluğuma umutsuzluk katıyorsunuz sevgili insanlar.


3 yorum:

  1. Biz dar kalıplara sığınan, aklı hep saçma sapan şeylere çalışan, medeniyetsiz, kaba bir toplumuz. Yobazlık da var biraz. Burası Türkiye ve değişmeyen haller bunalr... Yurtdışında insanlar tanısın tanımasın günaydın diyo birbirine, halini hatrını soruyo, bikaç görüşme sonrası bi yerde buluşup bişeyler içiyo ve arkadaş oluyo. Bizde direk dedikodu malzemesi bu durumlar. Sonra da Avrupa çok medeni bık bık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma katılmamak elde olsa keşke.
      Bir ekleme yapmak isterim bahsi geçen şahısla toplasak 2 nöbet çalıştım ve vardığı kanı bu oldu

      Sil
    2. Bu yoruma katılmamak elde olsa keşke.
      Bir ekleme yapmak isterim bahsi geçen şahısla toplasak 2 nöbet çalıştım ve vardığı kanı bu oldu

      Sil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.