25 Ocak 2014

4) Bunu Sen İstedin - Vefa Enver // Kitap Yorumu

     
Kitap Adı: Bunu Sen İstedin
Yazar Adı: Vefa Enver
Türü: Romantik Komedi
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 440
Basım Yılı: 2.Baskı, Ekim 2013
Serinin Kitapları:
* Bunu Sen İstedin
* Neyse ki Çocuk Yaptım

''Ama sen spordan nefret edersin. Hatta yolun sonundaki marketten eve dönerken sırf yürümemek için, taksiye biner, taksici söylenmesin diye de yolu uzatırsın.''

Yazım Yanlışları
  • O zaman ekonomik önemleler paketini açıklarız.(syf.49)
  • ...Aslı'nın kolay sakinleşmey niyeti yoktu.(syf.83)
  • ...bilmeye ihtiyacı olan bir kadın odlunu görebiliyordu Ahu.(syf.143)
  • En azından önce ve uğrayıp toparlansaydık.(syf.218)
Yorumda hayatımdaki yoğunluktan dolayı geç kalmış olabilirim ama serinin ilk kitabı Çocuk da Yapamadım Kariyer de 'yi okur okumaz başladım ve bitiriverdim serinin bu ikinci kitabını. O yorumumda en sonda Sibel Baran'a nasıl aşık olur ya demiştim dahası da varmış bu kitapta Sibel ile Baran'ın düğünü ile başlayan kitap pembe dizi tadında ilerliyor, elinden bırakası gelmiyor insanın. Her kızımızın hayatı farklı yönlerde farklı şekilde ilerlerken piyangodan çıkan yeni bir çift daha ortalığı karıştırıyor. Kim bunlar biliyor musunuz? Aslı'nın dingin karakterinin tam zıttı olan kız kardeşi Nazlı ile Baran'ın yine kendinden çok alakasız erkek kardeşi Kadir arasında.. Huhhhuu yeni bir Baran&Sibel çifti daha... Bitmemeliydi bu seri 10 kitabı olmalıydı daha devam etmeliydi. Bizim kızlar nene olmalılardı bence daha. O kadar sevdim ve bağlandım bu seriye... Okuyalım mı diye sormayın bana direk başlayın bence :)
Serinin tüm kitaplarının kapak tasarımları bence çok hoş. Pembe tonlarında... Türkiye'nin ilk romantik komedi yazarı Vefa Enver'in kitaplarını takip ederim kesinlikle.


6 yorum:

  1. Çok duydum Vefa Enver'in kitaplarını da da genelde son okuduğum romantik komedi tarzda kitaplar vasat olduğundan bu serinin kitapları da okunmaya değer mi bilemedim.
    Sen de okuyayım mı diye sormayın başlayın bence demişsin ya elimdeki kitaplar bitince başlayacağım seriye. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana kesinlikle okumanı tavsiye ederim. Elimden düşürmek istemedim gerçekten.

      Sil
  2. Vefa Enver ile tanışalı çok uzun zaman olmadı.. Ve henüz sadece bu seriyi okuma fırsatım oldu ama iyi ki de tanışmışım onunla.. Bu seri yeri geldiğinde hüzünlü belki ama çoğunlukla öyle eğlenceli ki kötü günler için birebir :) Ve bence de devamı kesinlikle gelmeli, okumaktan hiç bıkmayacağımız bir seri olurdu eminim. Demek ki Türk yazarlar da romantik komedi yazabiliyormuş :) Diğer romanlarını henüz okumadığımı söylemiştim eğer onların böyle güzel olduğunu duyarsam hiç vakit kaybetmeden alıp okuyacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel yorum yapmışsınız ki ekleme yapamayacağım. Sadece okuyorum :) Her satırına katılarak tabi ki.

      Sil
  3. ortalarda bir Vefa Enver furyasıdır gidiyor.Nedense romantik kitaplar kitaplar hep kadınlardan çıkar diye bir fikir oluşmuş kafamda. Tür romantik komedi deyince şaşırdım doğrusu yorumlarınız son derece olumlu oluncada bu seri alınacaklar listesine eklendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana size yardımcı olabildiysem

      Sil

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.