30 Aralık 2013

Kitap Tiryakileri ile 4. Blog Turu Manastır - Chris Culver // Ash Rashid Serisinin Kitaplarına Göz Atmaca


Serinin ilk kitabı : The Abbey
Serinin ikinci kitabı : The Outsider



Yurtdışında kitabın kapağı bu şekilde
Manastır (The Abbey)
Ash 34 yaşında, başsavcılığa bağlı çalışan bir dedektif çavuş, aynı zamanda da hukuk öğrencisi, evlilik yıl dönümünde yeğeni istemeden de olsa ona acı bir hediye vermiştir. Rachel nasıl öldü?Yeğeninin soruşturmasını yürütmek zorunda kaldığı davada adli tıp Rachel'in aşırı doz uyuşturucu ile intihar ettiği kanaatine varır. Ash buna inanmak istemez. Üstelik Rachel'in erkek arkadaşı (o bir milyonerin oğlu) da yeğeninin öldüğü aynı evde, şehrin en zengin vatandaşlarından birinin misafirhanesinde  bulunur. Bu ise Ash'in konu hakkında merak uyaranlarını yeteri kadar tetiklemiştir. Gizli saklı kendi soruşturmasını devam ettirdi. Rus gangasterlerinin işe karışacağını, hatta olayın baş kahramanı olduklarını, bir gurup vampir olduğunu iddia eden topluluğun uyuşturucu kaçakçılığı çetesi olduğunu ve yeğeniyle aynı okuldan olan toplamda 4 çocuğun ölümünün bunlarla bağlantılı olduğunu kendisi görecekti. Bakalım nasıl kanıtlayacak? Kitaba bakın bence.





The Outsider
Bu kitapta Rashid cadde üzerinde bir kadının cinayetini araştırmaktadır. O kurbanla arasında zayıf bir bağlantı vardır. Bunu ise dava ilerlemeden öğrenecektir. 
Kadın o çok sevdiği biricik kızı Megan'ının arkadaşlarından birinin annesidir.Bu kitapta Ash sıradan bir kadın ölümü olmadığına inanarak soruşturma başlatır, sonunda hırs, yolsuzluk ve organize suç kendine yol açar. 
Soruşturma ile birlikte, bir dava daha olup olmadığının takibi ya da yok gibi nihai kararın belirlenmesi için takip edilecek prosedürler vardır. Fakat Ash bunun ne kadarına kulak asacaktır?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizler benim için önemlisiniz.
Vakit ayırıp okuduğunuz yazıma bir de yorum atmak istediniz.
Sevindim.