28 Ocak 2014

5) Neyse ki Çocuk Yaptım - Vefa Enver // Kitap Yorumu





Kitap Adı: Neyse ki Çocuk Yaptım
Yazar Adı: Vefa Enver
Türü: Romantik Komedi
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 304
Basım Yılı: 2.Baskı, Ekim 2013
Serinin Kitapları:
* Neyse ki Çocuk Yaptım





ARKA KAPAK YAZISI
Çocuk Da Yapamadım Kariyer De adlı romanıyla okurlarını roman karakterlerinden biri gibi hissettiren Vefa Enver'den, serinin son romanı.
Sibel ve Ahu'yu tanıyorsunuz... Aslı'nın ona hiç benzemeyen kardeşi Nazlı ile tanışacağınız bu roman Çocuk da yapamadım Kariyer de serisinin en tatlı kitabı. Kızlar bu romanda aşkın ve tutkunun onlara açtığı yoldalar!
Sevdiğiniz ve içlerinden biri gibi hissettiğiniz üç arkadaşın işlerinin yoluna girdiğini, sonunda istedikleri gibi yaşadıkları bir hayatları olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yoksa bunu umuyor musunuz?
Merakınızı gidermenin tek yolu var... haydi okuyun!
Eğer kahramanlarımızı bu kitapta tanıdıysanız, Sibel, Ahu ve Aslı'nın maceralarını Bunu Sen İstedin ve Çocuk da Yapamadım Kariyer de'den okumak isteyebilirsiniz.

Yazım Yanlışları
'Hiçbir şey alamana gerek yok.(syf.26)
... ve mutlu olmalarını istiyorum. Aptal âık değilim.


Alıntılar paylaşmadım çünkü serinin son kitabının yorumunda sizlere uzun uzun anlatmak istedim seriyi.'Pembelerin Kraliçesi' diye bir yorum okumuştum Vefa Enver'e hitap edilen. Ne kadar doğru olduğunu okudukça anladım. Kapaklar pembe tonlarında, içerik pembe dizi kararında. Aslında bu seriden çok da iyi pembe dizi çıkar bence. Romantik  kelimesi geçince kadınlardan beklemek anormal olmasa gerek. Baran'a Sibel'i kazansın diye o romantik fikri veren Ahu, aslında yazarın ta kendisi değil midir? Bu kitapta yeni çıkan çiftimizin de hayatındaki yaşananlar anlatılmış. İki serseri aşığın (Nazlı&Kadir) aşkı birbirlerini ne güzel de değiştirdi bir bilseniz. Okurken gözlerimin dolduğu, ama aynı anda da güldüğüm o kadar çok şey oldu ki. Dedim ki bu yazar işini iyi biliyor. Kitapta Aslı ile Hakan Çırağan'da evleniyor. Ama kendi düğünü de Çırağan'da olduğu halde tatsız geçiren Sibel, bu sefer ki düğünde gelinden daha çok dikkat çekmeyi başarıyor. İkizlere gebe kadın ama düğünü kaçırmamak için doğum sancılarını umursamıyor, yetmezmiş gibi Kadir'le Nazlı aşkına da el atıyor. Eee sonra malum olay. Gelinlikle hastaneye giden Aslı oluyor. Ve esas kız dediğim Aslı Hanım, alttan alan ortamı idare eden, birlikteliği sağlayan gibi görünse de....Devamı yok sizlere. Okuyun sizlerde banane. Canınınız sıkkınsa ya da kitap okum alışkanlığı kazanmak istiyorsanız kesinlikle okumalısınız diyebileceğim bir seri. Şu anda da kız kardeşlerim başladı kitap bir onda bir onda :)


25 Ocak 2014

4) Bunu Sen İstedin - Vefa Enver // Kitap Yorumu

     
Kitap Adı: Bunu Sen İstedin
Yazar Adı: Vefa Enver
Türü: Romantik Komedi
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 440
Basım Yılı: 2.Baskı, Ekim 2013
Serinin Kitapları:
* Bunu Sen İstedin
* Neyse ki Çocuk Yaptım

''Ama sen spordan nefret edersin. Hatta yolun sonundaki marketten eve dönerken sırf yürümemek için, taksiye biner, taksici söylenmesin diye de yolu uzatırsın.''

Yazım Yanlışları
  • O zaman ekonomik önemleler paketini açıklarız.(syf.49)
  • ...Aslı'nın kolay sakinleşmey niyeti yoktu.(syf.83)
  • ...bilmeye ihtiyacı olan bir kadın odlunu görebiliyordu Ahu.(syf.143)
  • En azından önce ve uğrayıp toparlansaydık.(syf.218)
Yorumda hayatımdaki yoğunluktan dolayı geç kalmış olabilirim ama serinin ilk kitabı Çocuk da Yapamadım Kariyer de 'yi okur okumaz başladım ve bitiriverdim serinin bu ikinci kitabını. O yorumumda en sonda Sibel Baran'a nasıl aşık olur ya demiştim dahası da varmış bu kitapta Sibel ile Baran'ın düğünü ile başlayan kitap pembe dizi tadında ilerliyor, elinden bırakası gelmiyor insanın. Her kızımızın hayatı farklı yönlerde farklı şekilde ilerlerken piyangodan çıkan yeni bir çift daha ortalığı karıştırıyor. Kim bunlar biliyor musunuz? Aslı'nın dingin karakterinin tam zıttı olan kız kardeşi Nazlı ile Baran'ın yine kendinden çok alakasız erkek kardeşi Kadir arasında.. Huhhhuu yeni bir Baran&Sibel çifti daha... Bitmemeliydi bu seri 10 kitabı olmalıydı daha devam etmeliydi. Bizim kızlar nene olmalılardı bence daha. O kadar sevdim ve bağlandım bu seriye... Okuyalım mı diye sormayın bana direk başlayın bence :)
Serinin tüm kitaplarının kapak tasarımları bence çok hoş. Pembe tonlarında... Türkiye'nin ilk romantik komedi yazarı Vefa Enver'in kitaplarını takip ederim kesinlikle.


Yemin - Fatih Murat Arsal // Kitap Tanıtımı

KİTABIN ADI : Yemin
YAZARIN ADI : Fatih Murat Arsal
YAYINEVİ : Ephesus
TÜRÜ : Roman / Aşk
SAYFA SAYISI : 608

Adı gibi “Kara” bir geçmişi olan, tehlikeli bir adamdı o… Hayat dolu bir genç kız için asla uygun değildi. Çoğu
zaman insanı sinir edecek kadar kaba, yontulamayacak kadar sert, can sıkacak kadar suratsız ve…
…ve görmezden gelinemeyecek kadar yakışıklı!
Sığındığı karanlığı aydınlatacak bir ışığa hiç ihtiyacı yoktu. Hele güzel ve dik başlı bir sarışına asla! Ama genç
kızın neşesinden etkilenmemek zordu! Onun inatçı mavi gözlerinden… Alaycı kırmızı dudaklarından… Geri
adım atmayı bilmeyen cesur yüreğinden de!
Ceza öpücüğü her ikisi için de büyük hataydı! İlişkileri bir anda karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hal
aldığında, kalbi kırılan genç kız büyük bir yemin etti!
“Sen dizlerinin üzerinde sürünerek gelsen de… Seninle asla evlenmem!”
* * *
Tertemiz bir yüreğin granitten bir kalp ile mücadelesinde, belki de ilk kez bir yeminin tutulmaması için dua
edeceğiniz, tarafınızı zor seçeceğiniz bir FMArsal romanı daha…


Kitapla ilgili yorumum : burada

21 Ocak 2014

En Etkileyici Parfümler

Özgür, duru, romantik, baştan çıkarıcı… Tarzınız ne olursa olsun kısa bir araştırmayla hayalini kurduğunuz parfüme ulaşmanız an meselesi. Parfüm seçiminde notaların tene uyumu ve uyandırdığı duygular kadar şişe tasarımının etkileyici olması da önemli. Parfümünüz bir bütün olarak sizi yansıtmalı. Bu amaçla sizler için en etkileyici parfüm şişelerini derledik.

Guerlain La Petite Robe Noire

Guerlain La Petite Robe Noire, küçük siyah elbisenin fenomen hikayesiyle romantik aynı zamanda yaramaz ve baştan çıkarıcı kadınlara sesleniyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Paco Rabanne Invictus

Sizi erkeklerin yeni güçlü dünyasına çağıran Paco Rabanne Invictus’un tasarımı da kendisi gibi yenilmez!

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Marc Jacobs Daisy

Zamanında yaratıcı tasarımıyla FIFI ödüllerini de kazanan Marc Jacobs Daisy, senelere meydan okuyor ve orijinalliğini koruyor. Şişe tasarımı parfümün adı gibi papatya şeklinde ve çok renkli! Enerjik ve cesur kadınların seçimi Marc Jacobs Daisy, meyveli notalarıyla bağımlılık yaratıyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Roberto Cavalli Just Cavalli

Piton, cam ve metalin birleşimiyle hayat bulan tasarım, Cavalli erkeğinin baştan çıkarıcı karakterini ve tutkusunu yansıtıyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Flower in the Air

Flower in the Air, şişe tasarımında her detayın ne kadar önemli olduğunu gösteren bir diğer parfüm. Çiçeklerin özgürlüğünden esinlenen tasarım, kırmızının enerjisinden yararlanıyor ve kısalığıyla Flower by Kenzo ile arasındaki bağı vurguluyor.

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

Lolita Lempicka Feminine

Lolita Lempicka Feminine, elma şeklindeki tasarımı ve mor rengiyle masallar kadar tutkulu!

Bu ürünü incelemek için tıklayın.

İçlerinden hiçbiri size göre değil mi? Ya da parfümünüzü değiştirmek mi istemiyorsunuz Hepsiburada’da 99,90 TL’den başlayan fiyatlarla alabileceğiniz yüzlerce parfüm modelini inceleyebilirsiniz veya kendi parfümünüzün Hepsiburada.com’daki fiyatına göz atabilirsiniz. Hepsiburada.com’daki parfümler için tıklayın. :)

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Ocak 2014

Müsait Olacağım...

Merhabalar.
Bir türlü bloguma yazamıyorum. Evet finallerim bitti ama KPSS için dersanem ve bu haftasonu açık öğretimden okuduğum Maliye Bölümü'nün finalleri var.
İki kitap okudum. Üçüncüye'de başladım. Sizlere en en kısa zamanda yorumlayacağım. Makyajdan da anladığım kaçınılmaz. Kesinlikle çok beğendiğim ürünler olduğu gibi beğenmediklerimde var. Ertelememeye çalışarak sizlere de yorumlamak istiyorum.
Sizleri bekleyen kitap yorumları aşağıda;
Bunu Sen İstedin
Neyse ki Çocuk Yaptım
Tut Elimi (Yeni başladım)

17 Ocak 2014

Hakkımda 20 Gerçek ❤ ❤ ❤

1) Hayatın, hayat enerjimi çalma konusunda zaman zaman bayağı bir iştahlı olduğu hakkımda en önemli gerçek sanırım.
2) Bir insanın yazılışını veya da anlamını bilmediği kelimeleri sırf farklı görünebilmek adına söylemelerine ayrı bir gıcığım var çünkü maalesef ki genelde yanlış kullanıyorlar. Aslında genel olarak yazım ve söyleyiş yanlışlarına da kızıyorum... Belki bu yüzden okuduğum kitaplarda  yazım yanlışlarını da bulunca ekliyorum blog yorumlarıma. Yanlış kullanıma aklıma gelmişken bir örnek vereyim. 'birmukabele' değil 'Bilmukabele'
3) Haksızlığa asla tahammülüm yok. Bu huyumu lisede henüz törpülememiş olduğumdan etrafımda haksızlığa uğrayan herkesin bir numaralı destekçisiydim.
4) Mesajlaşmayı sevmem. Yüz ifadeleri olmadığı için yanlış anlaşılmışlığım, yanlış anlatmışlığım çoktur. (Her ay SMS paketi yaparım ama)
5) İstediğim bir şeyi gerçekleştirmek için inanılmaz çaba sarf ederim. Genelde de elde ederim. Ama eğer olmadıysa en azından çabaladım diyebildiğimden çok üzülmem.
6) Fotoğrafçılık, güzel sanatlar vs gibi bir bölüm okumayı çok istiyorum. Er ya da geç yapacağım. Eminim. Ha bir de tasarım yapmak, yani elbise modeli çizeyim işin ehli birisi de onu diksin de canlı kanlı göreyim istiyorum. Dikiş dikmeyi de isterim ama biliyorum ki onu yapmam :) 
7) Benim için herhangi bir şey hatıradır vakit geçirdiğim her insanla. Yani yakın arkadaşımla, sevgilimle, ailemle ortak anılarım olan her şeyi biriktiririm. Bir de çok garip koleksiyonlarım vardır benim. En basiti düğün davetiyeleri biriktiririm :)
8) Bir gün kitap yazacağım. Çocukluktan beri böyle bir tutkum var. Kendi çapımda yazı ve şiirlerim var ama kitap yazacak kadar cesaretim ve şu an için de vaktim yok.
9) Vaktimi asla TV'da geçirmem ama her hafta cumartesi komşular bizim evde GS-FB maçı izleniyormuş izlenimine kapılıyor. Nedeni ise ŞEFKAT TEPE tutkum. Eve geldiğimde yemek vaktine kadar da Esra Erol'u izlerim. Bir de denk gelirse Evim Şahaneyi izlemekten ziyadesiyle hoşnutum...
10) Kitap olsun, kırtasiye malzemeleri olsun, makyaj malzemesi olsun, elektronik eşyalar olsun fazlasıyla ilgi ve merakım var. Hepsi olsun ama benimle olsun ;)
11) Kiloluyum. Ama böyle değildim ve bu yarıyıl tatilinde gitmem gereken tüm doktorlarıma ve tedavilerime başlayıp hemen spor salonuna yazılıyorum. Vereceğim bunları. Kısa zamanda çok şişenlerdenim maalesef
12) Tırnaklarımı sevmiyorum. Ne şekilleri düzgün ne de dayanıklılar. Ama nail art çalışmalarını öyle çok seviyorum ki. Sizlere fotoğraflayıp gösterememe nedenimse ellerimde hafif çaplı bir deri hastalığım var. Tedavi edeyim cici cici tırnaklarımı size de göstereceğim.
13) Bademciklerimi ameliyatla aldırmıştım ergenlik çağımda, o yüzden kışın DONDURMA ŞEHRİ'nde de yaşadığımdan elimdeki dondurma herkes bana şaşkın bakarken daha bir tatlı oluyor. Yeter ki canım dondurma istesin.
14) Hayatta yapmam deyip de yaptığım tek şey sigara içmek. Bununla övünmüyorum ama anne olacağım zamana kadar bırakmayı da düşünmüyorum. Hatta geçen gün babamın Ramazan'dan kalma paketini aldım (babama diyebilecek birinin blogumu okumaması ve babamın paketin fark etmemesi ümidi ile) 4 tane kalmış içinde. Ne tatlıydı o 4 sigara ya :)
15) Erkekler bir bayanı tavlada, okeyde, piştide vs yenince hava yapıyor gıcık ediyor diye erkek oyunu diyebileceğiniz, gerçi tüm oyunlar dahil çok iyi oynarım hele de tavlada rakip tanımam. Kız tavlası da bilmem bu arada.
16) Kırmam. İnsanları kırmam (Tanımadığım insanları, tanıdığımı ve değer verdiğimi zaten kırmam). İnsan canlısıyım evet ama her insanı da önemserim değil bu. Sadece ne ekersen onu biçersin atasözüne körü körüne inanırım.
17) Yeni yazarların ilk kitabını okumayı çok severim. Bir örneği; burada
18) Uyuyamam. Gece uyuyamıyorum. Her türlü çayı içtim ama tık yok gözlerimde... İlaç alırsam uyuyorum ama gün içerisinde uyurgezer gibi oluyorum.
19) Hediyeleşmeyi çok severim. Eğer birileri benle hediyeleşmek isterse mail atabilir ;)
20) Dünyada en çok sevdiğim insanlar kardeşlerim, babam, sevgilim ve kübik epitelim.

13 Ocak 2014

3) Sen Daha İyilerine Layıksın! - Jenn MCCAN // Kitap Yorumu



Kitap Adı: Sen Daha İyilerine Layıksın!
Yazar Adı: Jenn MCCAN
Türü:  Kadın - Erkek İlişkileri
Yayınevi: Kahve Yayınları
Sayfa Sayısı: 238
Orijinal Dili: İngilizce
Basım Yılı: 1.Baskı, Aralık 2013


ARKA KAPAK YAZISI
İlişkinin adını bir türlü koyamıyor musun?
İşler rayından mı çıktı?
O gün tam olarak ne demek istedi?
Aramalı mı, mesaj mı atmalı?
Hediye mi almalı, mektup mu yazmalı?
Kırdığın potu düzeltmenin hiç mi yolu yok?
Krizleri nasıl yönetmeli?
Hepimizin zaman zaman bir ilişki koçuna ihtiyacı olur. En mahrem sırlarımızı paylaşacak bir dosta, deneyimlerinden faydalanacağımız bir uzmana… 'Sen Daha İyisine Layıksın' ilişkinle ilgili tüm sorularına yanıt bulabileceğin bir başucu kitabı, modern çağ sohbeti, eğlenceli ve akıcı bir dille kaleme alınmış bir ilişki kurtarma kiti. İçinden asla çıkamayacağını düşündüğün zor durumlardan seni kurtaracak, ilişkinde anlam veremediğin tüm kör noktaları aydınlatacak, güçlü ve eğlenceli bir rehber. Hayatın boyunca sık sık sayfalarını karıştıracağın bu kitap, karşılaştığın her çıkmaz sokakta yanında olacak. Çünkü sen daha iyisine layıksın!


Yazım Yanlışı : Ama diğer yandan de eğer bunu söylersem o da ...(syf.16)
Alıntı : Gizemli olma terimi esasında hoşlandığınız erkeğe karşı hissettiğiniz şeyleri zamanı gelmeden açığa vurmamak demektir.
Benim Yorumum
Yeni bitirdiğim bir kitapla daha karşınızdayım. Roman değildi bu kitap. Kadın erkek ilişkileri üzerine bir kitaptı. Jess, ilişki koçu gibi bir şey. Müşterilerinin sorularına kitaplarında yer vermiş, daha önce yaşadığı başka örneklerle de sorulara cevap vermiş. Eğer siz de erkek arkadaşınızla, eşinizle iletişiminiz kuvvetlensin istiyorsanız ve iletişiminizde sıkıntı varsa, acaba ona ne kadar zaman geçtikten sonra mesaj atmalıyım, ne zaman aramalıyım, onun aramasını mı beklemeliyim? gibi sorularınız varsa kendinize, kitabın içerisinde daha çok yaşanmış örnek ve daha çok yöntem bulabileceğiniz için başucu kitaplarınızdan biri yapabilirsiniz. Bence, her gün biraz biraz okunası bir kitap.
Kahve Yayınları 'nın Sığınak, Kendi Çöpçatanın Ol adında iki kitabı daha mevcut. Yeni bir yayın evi ama adı gibi kahve tadında kitapları mevcut. Nereden mi biliyorum? Diğer iki kitabı da okumaya başladım çünkü.
Kitabımızın kapağına gelirsek, sade ama küçük renkli kalplere sahip kapak benim hoşuma gitti açıkcası. Hem benim yeni aldığım Tweety'li bardağımla da çok güzel çıktılar.
Neden benim kitap yorumu yazılarımen çok okunanlar olduğu halde hiç yorum almıyor ki yaaa..

8 Ocak 2014

2) Anne Tut Elimi - Uygar Şirin // Kitap Yorumu




Kitap Adı: Anne Tut Elimi!

Yazar Adı: Uygar Şirin

Yayınevi: Kırmızı Kedi

Sayfa Sayısı: 216

Basım Tarihi: Ekim 2013
ARKA KAPAK YAZISI
"Ben, konuşsaydım, size konuşmanın nasıl bir şey olduğunu anlatırdım. Ben konuşmayı hep bir şeylere benzetirim. Konuşmak, pazar sabahı altı buçukta uyandıktan sonra, o günü pazartesi sandığınız için kalkıp okula gitmeye hazırlanırken, tatil olduğunu fark edip tekrar uyumaya benzer. Konuşmak, yolda giderken bir köpeğin sizi çok sevip peşinize takılmasına benzer. Konuşmak, çayınız çok sıcak diye annenizin birazını döküp üstüne soğuk su eklemesine benzer. Konuşmak, çok sevdiğiniz bir şeyi, tokanızı ya da terliğinizi ya da kalem kutunuzu bir türlü bulamadıktan sonra, onu kaybettiğinizi düşünmeye başladığınız sırada, koltuğun altında görmeye benzer. Konuşmak, bir bebeğin eliyle parmağınızı tutmasına benzer. Konuşmak, çilek reçeline benzer. ben konuşsaydım, ağzımdan çıkan her şeye dikkat ederdim. Çünkü konuşmanın ne kadar değerli olduğunu bilirdim. Ben konuşsaydım, kendimi anlatmaya çalışırdım. Beni anlamanızı isterdim. Ama bu imkansız, değil mi? Ben konuşsaydım, susardım."

"Saflıkla bilgeliğin, hüzünle korkunun, hayatla ölümün buluştuğu bir kitap Anne, Tut Elimi. İlk roman gibi olmayan, hem masum hem de 'arıza' bir roman." 
Tuna Kiremitçi

Ölmek için bir sürü neden lazım.
Benim bir sürü nedenim var. Bu ruh hikâyesi onlardan biri.
Hem, şarkı söylenip bitiyor, uyku uyunup bitiyor, çilek yenip bitiyor ama acı hiç bitmiyor.Hep orada duruyor. Bu da bir neden.
Benim Yorumum
Nedense bana sonbaharı hatırlatan bir kapağı var bu kitabın.Ben okudum bitirdim ama peki siz 11 yaşında ama öyle sıradan da olmayan bir kız çocuğunun dünyasına girmeye hazır mısınız? Tüm insanların için görebiliyor. Hissediyor Ceren kızımız. Bulunduğu ortamda yıllar önce ne olmuş film gibi izleyebiliyor, bir yolculuğa çıkarsa bu dünyadan kopup da. Onun bu karmaşık, derin ve içinden çıkılmaz dünyasına ortak oldum ben. Ceren’in annesi ölmüştür ve Ceren deftersiz kaldığında konuşamaz. Babasıyla iletişimi de güçlü değildir. Gerçi kimseyle güçlü değil ki. Kendini suçlamalarıyla insanların onun deli olduğunu düşünmeleriyle yaşamaya çalışan, asıl savaşı kendiyle olan küçük bir kız bu. Sizlere de ilginç gelecektir Ceren'in, Suna'ya söyledikleri, bunları nasıl bildiği ve nasıl bulduğu...Bu kitapla daha önce tanışmadığım bir yazarla tanışmış oldum. Bu yüzden kitabın üslubuna ve anlatımına da değinmek istiyorum.Gayet içten bir anlatımı, sade ve yalın bir dili, akıcı bir anlatımı var. Basit kelimelere derin manalar yüklemenin hiç de zor olmadığı kanıtlanıyor bu şekilde. Kalemi kuvvetli bir yazar. Yani her satırı gerekli olduğu için yazılmış. Boş kelimeler, gereksiz tasvirler bulunmuyor içerisinde. Kendime değinmeyecektim yine canımı yakacak yorumlar yapan olmasın diye ama değineceğim. Adı beni baştan etkilemişti bu kitabın. Zaten okudukça sadece benim değil herkesin kendi hayatıyla yüzleşebilieceği konulara değinildiği, kendimize de yönelttiğimiz sorular olacağı aşikar. Sevgisizliğin, iletişimsizliğin, duyarsızlığın egemen olduğu dünyada hayatı farklı yaşayan bu küçük kızın hikayesini okumanızı isterim.



7 Ocak 2014

1) Çocuk da Yapamadım Kariyer de - Vefa Enver // Kitap Yorumu



Kitap Adı:
 Çocuk da Yapamadım Kariyer de
Yazar Adı: Vefa Enver
Türü: Romantik Komedi
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 304
Basım Yılı: 4.Baskı, Ekim 2013
Serinin Devam Kitapları:
* Bunu Sen İstedin
* Neyse ki Çocuk Yaptım


ARKA KAPAK YAZISI
Vefa Enver'in pembe dünyasının kapılarını Ephesus Yayınları aralıyor. Hasretle beklenen karakterlerle sizleri buluşturuyor. 4. baskısı ile "Çocuk da Yapamadım Kariyer de" efsanesi geri dönüyor!Birbirlerinden tamamen farklı üç arkadaş Ahu, Aslı ve Sibel'in kesişen hayatlarının hikâyesini okumak çok eğlenceli olacak.
Ahu kendini ispat etmek için kariyeriyle uğraşırken, Aslı iş hayatına tutunmakta geç kaldığını düşünüyor. Aralarında en umursamaz olan Sibel ise hayatın gerçekleriyle karşı karşıya. Kızlar kendi hayatlarındaki bilmeceleri çözmeye uğraşırken olan tabii ki sevgililerine oluyor! Bir arada olmaları da ayrılmaları da imkânsız olan çiftlerin aralarında geçenleri okuyanlar ise kendi hayatlarının nereye gittiğini sorgularken buluyor kendilerini. Vefa Enver'in çok sevilen kahramanları Ahu, Aslı ve Sibel'in hayatları öyle renkli ki okuduğunuzu unutup kendinizi onların arasında bulacaksınız. Bu zevk biraz daha sürsün isterseniz Bunu Sen İstedin ve Neyse Ki Çocuk Yaptım ile devam edebilirsiniz…


Yazım Yanlışları
  • Nasıl da dayanamayıp aramaktan korkara adamın numarasını almamıştı.(syf.124)
  • ... bağ kurmaya çalışan iki detektif gibi olduklarını...(syf.201)
  • ...kurye ile karşılamıştı ki, genel kurye...(syf.275)
  • Ouz Dördüncü Bölüm(syf.282)
Alıntılar
  • Herşeye kolayca adapte olabilecek yaştaydı. Üstelik toyluğun verdiği cehalet, cehaletin verdiği cesaret de vardı.
  • ''Burası neden boş? Yoksa sen mi kapattırdın?''''Evet, hoşuna gitti mi?''''Hayır, insan bu kadar giyinip kuşanınca çevredeki insanlara azıcık hava atmak istiyor'' dedi yarı ciddi bir havayla.Baran kahkahalarla gülüyordu.''İşte bunu cidden özlemişim.''
Benim Yorumum
Pembelerin Kadını diye hitap etmek istediğim Vefa Enver'in kitaplarına kapağından başlayarak bağlanıyorum. Evet çocuk değilim ama ben pembe ve tonlarını seviyorum. E tabi Ephesus Yayınları ayrıcalığı ile basımı yapılan kitabın görsel ve kapak kalitesi için onlara teşekkür etmemek olmaz.Kitabı elime aldığımda finalim olduğu halde bırakamadım (tamam sınavıma çalışmıştım ama göz gezdirsem de olurdu). Ve sanırım ara da verdiğim için 4 saat gibi bir zamanda da bitirdim. 30 yaşlarından aslından birbirinden çok farklı 3 kız arkadaşın (Ahu,Aslı,Sibel) hikayesini eğlenceli bir dille anlatmak gerçekten sevilmesine sebepmiş, bunu gördüm.Her karakterin farklı aşkları, işleri var. Kendinizden örnekler bulacağınızı düşündüğüm yerler oldukça fazla. Mesela ben kendimi Ahu'ya daha çok benzettim ama Aslı-Ahu karışımı bir şeyim, Ahu'ya daha yakın olmakla beraber.Aslı, ilişki sandığı ilişkisinin bitişini kabul edemez önce. Duygusaldır kızımız, dünya gerçeklerinden uzak biraz. Hatta hanımefendi sonrasında gerçekleşmesini hayal bile edemeyeceği bir aşka yelken açıyor.Sibel, büyük dediğimiz şehirlerdeki toplumumuzun kabul görebileceği bir yaşam stili olan güzel, bakımlı, erkekleri oynatan bir bayan.Ahu, 3 yıl gibi uzun bir ilişkisi olan, kariyer derdinde, sevgilisiyle her kavgasında Sibel'le Aslı'ya konuk olan, güçlü yapıda bir bayan ama tam bir işkolik.Bu kadar birbirlerinden farklı üç kız her zorlukta bir olabilecek kadar bağlılar birbirlerine.Aşk hayatlarının bir dalgalanıp bir durulduğu bu güzel kitabı okuyunca siz en çok hangi kadını veya da hangi çifti beğeneceksiniz merak ediyorum doğrusu. Kitabı bitirdim ama hala anlayamadığım bir yer var.
Sibel Baran'a nasıl aşık olur ya?


5 Ocak 2014

Ben Makyaj Yapmıştım da...


Kalitesi beğenmediğim ama şimdilik beni idare eden fotoğraf makinemle çektiğim makyaj fotoğraflarımı göstereyim istedim. Soldaki balıketli kategorisinde at koşturan bayan ben olmakla beraber gözlerim lenstir. Kendi şahsi gözlerim eladır, ama sevdim ben bu maviyi. Sarışın olduğumdan mıdır nedir iyi gitti ya bana mavi. Farklılık olsun dedim.Yüzümü genel çekmediğim için, o makyajımla bodan çekilmiş bir fotoğrafımı da koyayım dedim ki rujumuda görün diye. ama fotoğraf makinesinden haz etmemem ışığın yetersizliği gibi sebeplerden dolayı göz zevkinizi bozduysam affoluna.
Kilo verdiğim bir gerçek ama bunun için ek bir çabam yok. Kaldı ki bir sağlıkçı olarak beslenme düzenini bildiğim halde hiç uymuşluğum yok. Finaller bitsin yarıyıl tatilinde bu bayan spor salonun yazılacak ve şekil a'da görünen hafif göbiş de yok olacak. Eminim yapacağım.

Kullandığım malzemelerin fotoğrafını çekemedim çünkü far paletimi bugün arkadaşım sahiplendi. Avonun kahverengi tonlarında 6'lı far paleti idi. Rimelim maskaranın Iphone 5s'i diye hitap edilen (K.Maraş Avoncular arasında) Avon Mega Effect-Black. Yalnız ben bu maskaraya bayılıyorum ve detalı yazı da yazacağım hakkında. Sol gözümün kirpiklerini ocakta sigara yakayım derken (O zamanlar ben içmiyordum annemin sigarasını yakacaktım. Artistlik yaptım güya ağzıma alıp yakayım dedim.) uçlarını ateşe kaptırmış biri olarak benim kirpiklerimde bile fevkalede görünüyor. Daha çok fotoğraflarını çektiğim başka bir makyaj yazımda sizlere tek tek anlatacağım neler yaptığımı. Bakalım bu tombiş yüzlü maalesef gıdıklı kızın makyajını beğenecek misiniz bundan sonraki yayınlarda. Seçemeyenler için dudağımdaki ise soft bir pembe ruj. Rimmel'in. Dedim ya bundan sonra daha detaylı paylaşacağım.
(Bu arada uğraşsam böyle koyamazdım şu fotoğraflarımı, nasıl denk geldi ikisi bu şekilde yan yana bilemedim ama korkumdan ellemiyorum bozulur diye. Çünkü hep ya yazım kayıyp ya da absürt şekilde fotoğraflarım alt alta falan geliyordu böyle yapmaya çalışırken önceki postlarımda. Evren benden yana.)

4 Ocak 2014

Fikri Beyanım

Babanın uyuması beklenip, balkona çıkılarak içilen sigaranın ardından yazayım dedim bloguma. Geçen günkü yorum çok canımı sıktı. Blogumdan soğuttu hatta beni. Ama o kadar kolay değilmiş sizlere yazmamak sizlerden ayrı kalmak. Yazın daha aktif bulunduğum ama daha acemi olduğum blogumda daha da deneyimlenirken maalesef samimiyetimi otomatikmen azaltmış oldum bazı blogger arkadaşlarımla(Bu okul var yaa). Ama tekrar geliyorum. Ve sizleri de mutlu edeceğini düşündüğüm hoş fikirlerle.
Canım sıkılınca blog yazılarını okurken Happy Box (Kırtasiye) 'ye katıldım  Melodram'ın düzenlemiş olduğu. Takıntılı bir yapım var maalesef ki. O yorumu silemiyorum aklımdan. Ben de hemen yorum yapabilecekleri sadece izleyicilerim yaptım. Zira o şahıs izleyicilerimden çıkıvermiş yorumu atınca. Ama  bulamadım kim olduğunu. Neyse.
Kısaca bu aralar ben dersem;  salı gününden itibaren finalleri başlayacak bir hemşire adayıyım. Daha dün 1.Sınıf olduğumu hatırlarken 3.sınıfın ilk dönemini bitirecek olmak inanın çok da umut verici oluyor :)
KPSS bizim bölüme de iki yılda bir yapılıyor. Mezun olunca bir yıl sınavı beklemeyeyim diye bu seneden sınavdan iyi bir puan alıp şehrimde kalmak istediğim için haftasonu dersaneye gidiyorum. Azıcık kafamız çalışıyor olsa da dersane planlı çalışmama vesile oluyor ne yalan söyleyeyim. Arkadaşlarım kitap yüzü açmamışken ben konuları öğreniyorum. Denemeye de girdim ilk defa. Bakalım sonucum nasıl olacak.
'Çocuk da Yapamadım Kariyer de' ve 'Anne Tut Elimi' kitaplarını okuyorum sizlere de yorumlayacağım. Kısa bir süre sonra da blog tur ekibimle Parodi yayınlarından bir kitap ile karşınızda olacağım.
Bir kameram olsa. Şöyle içime sinen, iyi de çeken. Video hazırlayıp sunacağım sizlere... Kitaplar hakkında. Mesela makyaj yorumlarıma da devam edeceğim. Planladığım süprizler de var. Mesela sizlerle paylaşmak istediğim ama yok ya boş ver dediğim her şeyi de yazacağım bloguma. Severek okuduğum bloglara yorum yazmaktan da çekinmeyeceğim. Ben blogumu seviyorum. 

2 Ocak 2014

Kitap Tiryakileri ile 4. Blog Turu : Manastır - Chris Culver || Ön Okuma

Hepinize yeni yılın ilk yayınından Merhabalar! Kitap Tiryakileri blog tur ekibinde olduğumu hepiniz biliyorsunuz. Sizler için incelediğimiz Manastır kitabının belki merak edersiniz, belki birine hediye edeceksinizdir fikir sahibi olmak istiyorsunuzdur diye ön okumasını sizlerle paylaşmak istedik. 
Kitap ile ilgili yorumum B U R A D A